Succesvol Junior Master Toernooi

Sport 170 keer gelezen

Spijkenisse - Afgelopen weekend, 13 en 14 april, werd in Spijkenisse het Junior Master BCRS toernooi gehouden bij Badminton Centrum Ritte-Spijkenisse. Met een deelnemersveld van zo’n 150 deelnemers en vele spelers uit de Nationale Selectie stond het weekend garant voor mooie, spannende en uitputtende partijen. Het Junior Master BCRS is onderdeel van het Badminton Business Netwerk Junior Master Circuit.

De donderdag en vrijdag voorafgaand aan het toernooi waren voor de toernooicommissie stressvolle dagen. Doordat er, door ziekte en blessures, op het laatste moment nog een tiental afmeldingen waren, moest er op het laatste moment nog gezorgd worden voor andere dubbelcombinaties, zodat de meeste geplande partijen het weekend toch door konden gaan.

Op zaterdagmorgen 13 april begonnen om 9 uur de 1e partijen in sporthal Maaswijk. De toernooicommissie was nog even geplaagd met een aantal afmeldingen door blessures en ziektes. Dit kon gelukkig verholpen worden door een aantal cominaties anders in te roosteren. De singelende dames uit de categorie U-13 stonden als eerst ingepland en mochten het spits afbijten. Vervolgens mochten de singelende heren uit diezelfde categorie beginnen aan het toernooi en langzaamaan stroomde de sporthal vol met alle spelers, ouders, coaches en toeschouwers. De negen banen stonden de gehele dag vol en omdat er veel partijen gespeeld moesten worden was er een strakke planning. Ondanks dat er partijen tussen zaten die ruim 50 minuten in beslag namen, was er over de gehele dag gezien weinig last van vertraging.

Op de zondagmorgen gingen de 1e partijen ook om 9uur de baan op en zonder vertraging konden om 14:30 uur, zoals gepland, de 1e finales gespeeld worden. In de categorie U-17 was Alex Vlaar in de herenenkel 1e geplaatst en deze plaatsing maakte hij dan ook waar. Alex versloeg in de finale de verrassend goed spelende en ongeplaatste speler Mark Verschoor. De damesenkel in deze categorie ging naar de als 2e geplaatste Renske Kwakkenbos, die in de finale won van Dafne Linders. De damesdubbel ging naar Anne Vievermans en Renske Kwakkenbos, de gemengd dubbel ging naar Nico Hermans en Anne Vievermans. De herendubbel was voor Nico Hermans en Ruben Wijnands.

In categorie U-15+ was speler Joran Kweekel een belangrijke rol. Hij won de herenenkel van Thomas Sibbald en in de herendubbel won hij met Thomas Sibbald. Ook in de gemengddubbel won Joran, nu met Tamara van der Hoeven. De damesenkel was voor Jessela van Soerland en de damesdubbel werd gewonnen door Marlies Baan en Ella Peters. In de categorie U-15 was Niek van der Sanden de grote verrassing. Als ongeplaatste speler won hij de herenenkel van Ko Romen. Niek werd samen met Pieter Weijling ook 1e in de herendubbel. Bij de damesenkel won Coby Broodman in een spannende 3-setter van Yvette Faas. De damesdubbel en gemengddubbel werden in deze categorie gewonnen door de 1e geplaatsten. De damesdubbel werd gewonnen door Lise Moers en Sara Pierens en de gemengddubbel werd gewonnen door Lise Moers en Sjoerd Koornstra.

In de jongste categorie U-13 was de enige Belg van het toernooi de beste van zijn soort. Stein Bondroit won achtereenvolgens zijn single, zijn dubbel samen met Jorian Smeets en de gemengddubbel samen met Madouc Linders. Madouc werd op haar beurt 1e in de single en won de damesdubbel met Alyssa Tirtosentono.

Het toernooi werd afgesloten met, zoals altijd, de prijsuitreiking. De toernooicommissie kan terugkijken op een gezellig, sportief en dus een geslaagd toernooi. Ondanks de afmeldingen voorafgaand aan het toernooi is het toernooi verder zonder echte problemen verlopen. Er zijn geen spelers geblesseerd geraakt en er waren genoeg mooie en spannende partijen waarvan genoten kon worden.