Afbeelding

Olympia- Weidevogels

Sport 59 keer gelezen

Bleiswijk - Olympia heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door de staartwedstrijd in de tweede klasse G tegen Weidevogels met 18-14 (5-3) te verliezen. De Spijkenissers hebben met de nederlaag een ideale gelegenheid aan zich voorbij laten door zich bij winst een veilige plaats in de middemnmoot te verwerven. Nu ook de concurrenten Achilles en ODO hebben gewonnen, bedraagt de voorsprong van het als zesde geklasseerde Olympia op Weidevogels slechts twee punten.

De ploegen zijn nu heel dicht naar elkaar toegeknepen, hebben het ons niet gemakkelijker gemaakt. Het feit ligt er dat iedereen van elkaar kunt winnen. Dat wil zeggen dat we in elke wedstrijd aan de bak moeten, geen moment mogen verzaken,’ aldus de toch wel balende coach Tony van der Linden. ‘Weidevogels had twee keer op rij gewonnen, dus we wisten dat we goed voor de dag moesten komen. Het vertrouwen was er. Het grote probleem was dat we het in het ene vak problemen hadden met een boom van een vent van boven de twee meter. Het bleef heel lang 1-1. Bij 1-3 dachten we dat de ban was gebroken.’ De ploeg van Tony van der Linden kreeg in de magere eerste helft, waarin de doelpunten duur waren, met vier treffers op rij de kous op de kop: 5-3. ‘De teleurstelling was in de kleedkamer voelbaar. Desondanks zijn we met goede moed de tweede helft in gegaan.’ Weidevogels dacht daar kennelijk net zo over, want zij namen met 7-3 afstand van de Olympianen. Met Sebastiaan Visser voor Daan Prikker, die een moeilijke middag had tegen zijn veel langere opponent, kwam er meer scorend vermogen in het vak. Doch de wissel mocht niet baten, want de Bleiswijkers liepen stilaan weg van Olympia. ‘Als debutant kun je wel eens tegen een zeperd aanlopen. Het zat er tegen Weidevogels gewoon niet in. We hebben keihard gewerkt, dus er is geen man over boord. Het is zaak dat we 12 punten halen, dus zullen we ons gewoon moeten focussen op de eerst volgende wedstrijd.’


Olympia: Daan Prikker (2 keer, 40. Sebastiaan Visser 3 keer), Martijn Koolwijk (55. Jerry Kasten 2keer), Renée Cromzigt (1 keer, 64. Daphne van de Water), Elise Cafferata; Charlotte Gret (1 keer), Rilana Cafferata (1 keer), Dennis Cromzigt (1 keer), Robert Huisman (3 keer).

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant