De Kempvis geeft uitstekend partij

Sport 62 keer gelezen

Spijkenisse - De waterpolosters van De Kempvis hebben in het Rivièrabad ondanks een uitstekende partij met een 4-8 (2-2, 0-0, 1-3, 1-3) nederlaag niet kunnen bolwerken tegen HZ Zian. De koploper in de Bond tweede klasse B bleek in de finale van de wedstrijd net iets slagvaardiger. ‘De ploeg heeft zich tot ver in de derde periode met een 2-2 score kranig geweerd,’ sprak coach Peter Koster zijn tevredenheid uit over zijn meiden.

‘Als we iets scherper waren geweest hadden we zelfs voor een stunt kunnen zorgen. Zian maakte uiteindelijk als koploper net het verschil. Wiekslag staat twee punten boven ons. Zaterdag gaan we naar Wiekslag toe, zullen moeten winnen om een goede uitgangspositie te verwerven voor overleving in de tweede klasse. Maar spelend als tegen Zian heb ik daar alle vertrouwen in,’ aldus Koster. De Kempvis begon heel sterk, want het nam door Dayane Melief brutaal met 1-0 de leiding. Nadat de Haagsen op gelijke hoogte waren gekomen, was het Melanie Bakker, die haar ploeg met een prima schot weer op voorsprong bracht: 2-1. Nog voor het einde van periode één trok Zian de plooien echter weer glad. Na een evenwichtig tweede kwart trok Zian in de derde periode de teugels iets strakker aan en liep ondanks een tegentreffer van Melanie Bakker uit naar 3-5. De Kempvis probeerde de schade in het laatste deel te repareren, kreeg ook de kans om weer volledig in de wedstrijd terug te keren, maar Divera Bakker miste op een cruciaal moment de strafworp. De bezoeksters stelde vervolgens orde op zaken. Melanie Bakker zorgde uiteindelijk voor een dragelijke nederlaag: 4-8. ‘De meiden hebben prima gespeeld en de taken goed uitgevoerd. Zo spelend blijven we voor volgende week tegen Wiekslag de moed erin houden.’


De Kempvis: Tinka de Haan; Patricia van Nierop, Melanie Bakker (3 keer), Divera Bakker, Wieteke Kleinherenbrink, Femke de Haan, Suzanne Dusseljee, Dayane Melief (1 keer), Tess Kok, Roxanne van Nieuwamerongen.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant