Afbeelding

Lennart Reijtenbach winnaar Jeugdronde

Sport 196 keer gelezen

Spijkenisse - De Jeugdronde van Spijkenisse lokte afgelopen zaterdag circa tweehonderd wielrenners/sters uit alle windstreken van Nederland naar het fraaie wielerparcours van de PRC Delta aan de Plaatweg. Diverse renners van PRC Delta behaalden het podium. Zuidlander Daan Hoole reed in het shirt van de Spijkenisser wielerclub in categorie 7 naar een goede derde plaats achter de zegevierende Rijs Kaak uit Nieuw-Vennep en Tim Bierkens uit Stampersgat. Spijkenisser Joey van ’t Verlaat finishte op een verdienstelijke twaalfde plaats. Lennart Reijtenbagh uit Zuidland snelde in categorie 6 naar de bloemen.

De renner van PRC Delta, die zijn eerste seizoenzege behaalde, nam op het Wielrenpad achtereenvolgens de Haagse Steffie van de Peet en Vlaardinger Nathan Rijsdijk mee op het podium. Mariska Kruidenier uit Abbenbroek, eveneens van PRC Delta, passeerde de streep als veertiende. In categorie 5 klasseerden liefst drie Deltarenners zich bij de eerste tien. De ongenaakbare veelvraat Casper van Uden (RWC Ahoy’) uit Schiedam mocht als winnaar de bloemen ophalen. Abbenbroeker Jasper Kraaijenbrink, Arjan Boshoven uit Spijkenisse en Roel van Sintmaartensdijk uit Zuidland reden zich op eigen terrein respectievelijk naar een zesde, achtste en tiende plaats. Tim Nasveld (PRC Delta) uit Abbenbroek besloot een goede race achter onder meer winnaar Daniel Taki uit het Brabantse Oosterhout met een twaalfde plaats. Rosalie van der Wolf (RWC Ahoy’) uit Oude Tonge passeerde de meet als achtste. Laura Boshoven uit Spijkenisse reed zich in categorie 1 in het groen witte tenue van PRC Delta naar een vijfde plaats achter onder meer winnaar Tim van der Poel (DRC de Mol) uit Papendrecht en Rosalie van der Wolf (RWC Ahoy’) uit Oude Tonge. Rotterdammer Jayden Post van Delta finishte als zesde.

Leiden- Deltarenner Daan Hoole behield zijn vorm van een dag eerder in Spijkenisse door in de Jeugdronde van de Bult in categorie 7 achter de zegevierende Freek Middelburg uit het Westlandse De Lier als tweede te eindigen. Maikel Zijlaard van RWC Ahoy’ completeerde het podium op plaats drie. Lennart Reijtenbagh uit Zuidland werd in het shirt van PRC Delta in categorie 6 van de zege afgehouden door de Westlandse Mylene de Zoete. De Spijkenissers Jasper Kraaijenbrink en Arjan Boshoven reden op De Bult in categorie 5 achter onder anderen winnaar Eva Bijwaard naar een vijfde en zesde plaats. Abbenbroeker Tim Nasveld (PRC Delta) reed zich in categorie 4 met een zesde plaats in de top tien achter onder meer winnares Larissa Hartog. Rosalie van der Wolf finishte als tiende. Tim van der Poel bleek ook nu de sterkste in categorie 1. De wederom ongenaakbare winnaar van Spijkenisse bleef Deltarenster Lara Boshoven uit Spijkenisse met een zesde plaats en ploeggenoot Jayden Post als tiende voor.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant