stockfoto
stockfoto

Wielernieuws

Sport 63 keer gelezen

Goes - Mario Poldervaart heeft in de Grote Prijs Jan van Haneghem voor nieuwelingen een uitstekende vijfde plaats behaald. De renner van PRC Delta moest in Goes de Belgische winnaar Daan van Bragt, Dordtenaar Stefan van Drunen, Thierry Bouckaert uit Lisse en Tim van der Poel uit Bergschenhoek voor laten gaan.

Dronten - Jordi Talen uit Spijkenisse is in de Zuiderzeeronde voor junioren op een elfde plaats geëindigd. De renner van DRC de Mol zag Stef Krul uit het Friesse Tjalleberd naar de overwinning snellen en Adriaan Jansen uit Ddiepenveen en Jorrit Lind uit Twisk respectievelijk als tweede en derde finishen.


Rijsbergen - Erik Meerkerk is in de Ronde van Rijsbergen voor amateurs op een derde plaats geëindigd. De Zuidlander van PRC Delta maakte in het zware ronde met een stevige wind in de polder een goede indruk. Enkele Deltarenners van de Spijkenisser wielerclub probeerden een gat te slaan met het peloton, maar deze uitlooppogingen liepen op niets uit. Vier ronden voor het einde lukte het drie mannen om de beslissende kopgroep te vormen met voor PRC Delta Erik Meerkerk, de man die in Werkendam op Tweede Paasdag met een derde plaats ook al op het podium mocht plaatsnemen. In het kopgroepje ook nog de gevreesde mannen uit de formatie BSP-cyclingteam, Tonny Akkermans en Jan Muis. Tegen twee ploeggenoten strijden is al bijna een verloren zaak, maar Meerkerk geeft zich nooit gewonnen. Muis schreef Rijsbergen op zijn naam met achter zich teamgenoot Akkermans en Meerkerk. De Deltamannen Marijn Pijper en Robin Huizinga werden veertiende en negentiende.


Valkenswaard - Delore Stougje (RWC Ahoy’) is in de Wielerronde van Valkenswaard voor nieuwelinge-vrouwen op een goede zesde plaats geëindigd. De voormalige renster van PRC Delta moest onder meer winnares Maaike Boogaard uit het Noord-Hollandse Hoorn voor zich dulden. Francine Kraaijenbrink uit Spijkenisse hield de kleuren van PRC Delta hoog met een achtste plaats.


Rotterdam - Delore Stougje klasseerde zich in de Ronde van Rotterdam voor nieuwelinge-vrouwen als derde achter winnares Liene de Jong uit Ubbena en Anne Huinen. Francine Kraaijenbrink (PRC Delta) uit Spijkenisse nestelde zich op plaats negen weer bij de eerste tien.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant