Spivo speelt zich veilig

Sport 96 keer gelezen

Spijkenisse - De volleybalsters van Spivo zijn met nog één wedstrijd te gaan nagenoeg veilig nu zij het cruciale duel tegen concurrent WIK/Univé met een 3-1 (24-26, 25-19, 25-21, 25-23) zege hebben afgesloten en daarmee de p/d-wedstrijden zullen ontlopen. De opluchting was groot in het kamp van Spivo. ‘De meiden hebben heel goed gespeeld, hebben de foutenlast flink naar beneden gehaald en daardoor dik en dik verdiend van WIK gewonnen,’ complimenteerde coach Ronald Lacroes zijn speelsters. Toch zag het er in de zinderende eerste set niet zo rooskleurig uit voor de Spijkenisser meiden.

‘De eerste set was een smetje op de wedstrijd,’ doelde Lacroes op de 20-15 voorsprong, die met 24-24 volledig werd prijsgegeven en zelfs na een setpoint voor Spivo nog met 24-26 werd verloren. ‘Ik heb gezegd rustig te blijven en het goede van de eerste set mee te nemen naar set twee.’ Spivo bleef inderdaad de rust uitstralen, die nodig is om de draad weer in het gareel op te pakken. ‘De schrik zat er best in, maar toen de tweede met 25-19 werd gewonnen, zag je het vertrouwen groeien.’ De derde set werd mede door het goede spel van Kim Kegel en Janny Plomp met een goede service, verdediging, passing en uitstekende blokkering in het midden prima opgestart. De vele supporters stuwden hun ploeg naar de zege: 25-21 (2-1). Zo ook in de final set, die sidderde van de spanning. WIK bleef in de buurt en toen de wedstrijd op 24-23 uiteindelijk werd afgemaakt was daar de opluchting en vervolgens de blijdschap. ‘We gaan nu met een goed gevoel naar kampioen Ledub. We gaan toch voor een setwinst. Dan weten we zeker dat we deze zware competitie hebben overleeft.’ Bij Spivo ontbrak de zieke Jenny Vogler. De wedstrijd tegen Ledub in de Zuiderpoort begint om 17.00 uur.

Spivo: Kim Kegel, Mariska Hommels, Lisanne Baak, Sanne Kegel, Janny Plomp, Manja Scheffers. Anouk Mijnans, Daisy Stolk, Laura Kerkhof, Jill van Rhee zaten op de bank.