Spijkenisse maakt geen fout

Sport 91 keer gelezen

Spijkenisse - Spijkenisse heeft afgelopen zaterdag in de eerste klasse B een verdiende 2-0 (1-0) overwinning geboekt tegen GHC. De Spijkenissers hadden de Leidenaren op het sportpark Jaap Riedijk vanaf de eerste minuut in de klem en verschafte zichzelf enkele goede kansen. Tien minuten voor rust viel de lang verwachte openingstreffer toen Julien Gret een door Breuklin Almeida verlengde voorzet van Jeffrey Schenk achter de kansloze Leidse doelman kopte: 1-0.

De formatie van trainer Peter Wubben bleef de bovenliggende partij, maar de kansrijke Runell Martis kon het voordeel met een schot op de lat geen gestalte geven. GHC wilde in het tweede deel orde op zaken stellen, maar het was Spijkenisse dat zich de betere kansen schepte. Zo strandde Julien Gret na tien minuten spelen oog in oog op de doelverdediger van GHC. Tien minuten voor tijd verloste invaller Jorn Berkelaar zijn ploeg van de spanning door van afstand af te drukken voor 2-0. Door het verlies van Voorschoten verstevigde Spijkenisse de derde plaats en blijft daarbij in de race voor de derde periode. Spijkenisse gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij hekkensluiter Benschop, dat verrassend zegevierde bij Nootdorp. De Spijkenissers zijn dus gewaarschuwd.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Elwin Spoel, Eric Polet, Harvey Wijngaarde, Jeffrey Schenk; Breuklin Almeida, Shane van den Engel, Stefano Zevenbergen; Ruperto Dorothea, Julien Gret (75. Djoemian Sarkam), Runell Martis (65. Jorn Berkelaar).