SC Botlek revancheert zich

Sport 75 keer gelezen

Spijkenisse - SC Botlek heeft de 4-1 nederlaag bij SSS vorige week volledig weggepoetst door Rijnmond Hoogvliet Sport op De Brug met 5-1 (1-1) van de mat te vegen. ‘We hebben vorige week veel met elkaar gesproken, het was ook geen fijne week,’ verklaarde Rinus Schrijver dat niet zozeer de nederlaag tegen SSS hard was aangekomen, maar vooral in de privésfeer het één en ander heeft plaats gevonden. Zo was de opluchting in de spelersgroep groot van de geslaagde operatie bij Jordy de Winter en was daar de droefenis bij het overlijden van de vader van John Lopes Cruz. ‘De groep staat dicht bij elkaar, gaat goed met elkaar om, dus je begrijpt dat dit alles onbewust in de koppies van de spelers heeft meegespeeld, ja achteraf ook dus tegen SSS.’

SC Botlek begon ook in de bruggenderby tegen Rijnmond Hoogvliet Sport onzeker aan de wedstrijd. De snelle 0-1 achterstand van Andres Klinger was ook het gevolg van angstig spel. De Hoogvlieters waren zelfs de bovenliggende partij. De Spijkenissers kwamen door enkele tactische omzettingen wat beter in het spel en kwamen op het halfuur weer op gelijke hoogte, toen Nasser Abdalla na een goede aanval binnen de zestien onderuit werd gehaald en de aanvaller zelf de strafschop achter de Hoogvlietse doelman deponeerde: 1-1. ‘We durfden geen fouten te maken,’ waren te angstig. Om tactische redenen heb ik Tim Oppong ingebracht voor Regi Steba.’ De motor begon ineens te draaien. Na tien minuten spelen kopte Nasser Abdalla een verre uittrap van doelman Leroy van Oosten voor de voeten van John Ackon, die zo vrij als een vogeltje mocht doorlopen en alleen voor de keeper geen fout maakte: 2-1. ‘De spelers hebben vervolgens alle schroom van zich afgespeeld,’ glunderde de trainer van Spijkenisse. Halverwege de tweede helft misleidde John Ackon drie tegenstanders en gaf één op één ook de doelverdediger van RHS het nakijken: 3-1. De Spijkenissers bleven aanvallen, kregen door het opdringen van RHS ook goede counterkansen. In minuut 72 controleerde de goed spelende Tim Oppong op knappe wijze een crosspass van Mitco Milojevic en schoot de bal nog mooier vanaf de punt van de zestien in de lange hoek: 4-1. Nasser Abdalla pikte in de laatste minuut nog een goaltje mee: 5-1. Daar ook DBGC met 6-1 geen fout maakte tegen FC Binnenmaas, blijft de nek aan nekrace tussen de beide koplopers in de derde klasse D voortduren. SC Botlek mag aanstaande zaterdag in de uitbeurt bij degradatiekandidaat Rockanje geen steek laten vallen. ‘We willen de marge van vier punten behouden, dus zullen we ook deze finale moeten winnen,’ aldus Rinus Schrijver.
SC Botlek: Leroy van Oosten; Glenn Meeles (70. Marvin Kremers), Dave Leurs, Kevin Michilsen, Earl Starke; Regi Steba (35. Tim Oppong), John Lopes Cruz, Mitco Milojevic; Ralf van der Meer; Nasser Abdalla, John Ackon.