SCO’63 deelt punten met Unitas

Sport 186 keer gelezen

Spijkenisse - SCO’63 heeft zondag geprobeerd om de nare smaak die men van vorige week had, door de twee nederlagen, weg te spoelen. De formatie uit onze stad slaagde daar slechts deels in. De ploeg van Ton Pattinama deelde in het duel met Unitas de punten, 3-3, bij rust stond het 1-2.

Eerder dit jaar werd het 4-3 in de slotfase en dus hadden de Spijkenissers iets goed te maken. In het begin startte SCO’63 slap aan het duel. Na drie minuten probeerde Stephen Emelina het, maar toen stond doelman Van der Horst goed opgesteld. Drie minuten later ging de sluitpost, net als vorige week diverse keren, in de fout en gaf de bal direct aan Hicham Farhou. Die zag de doelman ver voor zijn doel staan en lepelde de bal over Van der Horst in het doel. Niet veel later was het een vrije trap van Jaimy Goemaat die door de sluitpost werd gekeerd. Hierna probeerde SCO’63 zich te herpakken, maar Victor Kriek schoot naast het doel van de ploeg uit Gorinchem. Na zestien minuten stond Unitas even met een man minder en het was Edinho Pattinama die voor de gelijkmaker zorgde. Hierna was het vooral Unitas dat op het middenveld steeds sterker werd. Na wat kansen voor Farhou en Vervoort was het kort voor rust dat de gasten terecht op voorsprong kwamen opnieuw door Hicham Farhou. Na de thee waren het de Spijkenissers die veel beter waren. Na vijf minuten waren het Wesley Berkhout en Brendon Jansen die gevaarlijk waren, maar de verdedigers van Unitas redde op de doellijn. Na een klein uur spelen was het Jansen die de bal goed op Edinho Pattinama gaf en hij bracht de ploegen weer op gelijke hoogte. Vervolgens probeerde Victor Kriek het om de Spijkenissers op voorsprong te komen. Nu redde de Gorinchemse verdediging. Twee minuten later werd Brendon Jansen gevloerd en legde scheidsrechter Louis Wagner de bal op de stip. Het was een zwak ingeschoten bal van Pattinama, die door doelman Nick de Jong werd gehouden. Vier minuten later kreeg bij Unitas Vincent Vervoort de bal en hij zag dat hij langs doelman Linber van der Horst de bal in het doel kon schieten, 2-3. Negen minuten later was er de verdiende gelijkmaker. Na balverlies bij Unitas was het Dominique Pinas die de bal op Merwin de Brito afgaf en hij schoot de bal hard in het doel. Hierna probeerde SCO’63 het nog wel maar Pattinama schoot de bal naast het doel, voordat hij met een schouder uit de kom uitviel en naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis moest. De aanvaller lijkt hierdoor volgende week niet te kunnen spelen.

Dit had niet gehoeven
Na afloop was trainer Ton Pattinama ietwat verbitterd. Zijn ploeg had te weinig gekregen. ‘Alle treffers komen van het middenveld af, die de fout in gaan. De eerste moet niet terug naar de doelman en die schiet de bal zo in de voeten van de tegenstander. Daarnaast lopen ze op elkaar te schelden, dat moet stoppen. Daarnaast moet een strafschop er natuurlijk in. Dan kom je op 3-2 in plaats van 2-3. Het is eigenlijk elke week hetzelfde. Nu kwamen we drie keer terug van een achterstand. Dit had niet gehoeven’, meent de Spijkenisser oefenmeester. De komende weken zullen zwaar worden in de strijd tegen degradatie. ‘Het zijn nog vijf duels en dat wordt keihard knokken. We zullen met zijn allen de schouders eronder moeten zetten. Alles is eigenlijk nog haalbaar. We zijn Edinho Pattinama waarschijnlijk even kwijt, hij is aan beide schouders geopereerd geweest. Daarnaast is volgende week Virgil Maatrijk na zijn schorsing weer terug’, laat de oefenmeester weten. Daarnaast is Rodney van Dam sinds 3 april voor zeven duels geschorst, maar is de club in beroep gegaan. Het is onzeker of dit volgende week is behandeld. Zondag staat het treffen bij Poortugaal op het programma. Die ploeg staat tweede, SCO’63 staat op de twaalfde plaats.

83 Merwin de Brito 3-3

Edinho Pattinama miste in de tachtigste minuut een strafschop. Arbiter Louis Wagner behield de kaarten op zak.