Afbeelding

Kansspelautoriteit bij horecacontrole

Gemeente 99 keer gelezen

De gemeente werkt samen met de kansspelautoriteit tijdens horecacontroles in Spijkenisse. Tijdens de meest recente controle, die in het teken stond van kansspelen in de horeca, werd onder andere geconstateerd dat in een horecagelegenheid gepokerd werd.

Tijdens de horecacontroles wordt naast de algemene punten van aandacht, steeds een ander thema gekozen; dit keer kansspelen. De gemeente werkte dan ook samen met de Kansspelautoriteit, de toezichthoudende organisatie in Nederland. Er is gekeken of horecagelegenheden in Spijkenisse gelegenheid bieden om mee te doen aan kansspelen. Daarnaast werd gecontroleerd op de drank- en horecawet en bepalingen uit de plaatselijke verordening.

Volgens de Wet op de Kansspelen moeten horecaondernemers een vergunning hebben wanneer zij kansspelen aan hun bezoekers willen aanbieden of deelname aan een kansspel willen bevorderen. Een spel is een kansspel als spelers een prijs kunnen winnen en geen invloed hebben op het spel. Dit zijn bijvoorbeeld loterijen, maar ook sportprijsvragen en casinospellen.

Tijdens de controle zijn kleine onregelmatigheden geconstateerd. Een horecagelegenheid bleef bijvoorbeeld langer open dan toegestaan en er werd alcohol geschonken zonder dat een leidinggevende aanwezig was. Onderzocht wordt of de horecaonderneming waar gepokerd werd, de Wet op de Kansspelen heeft overtreden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant