Afbeelding

Nieuwe naam gemeente verzinnen

Actueel 129 keer gelezen

Spijkenisse/Bernisse - De fusiegemeenten Bernisse en Spijkenisse vragen inwoners een naam te bedenken voor de nieuwe gemeente. De campagne daarvoor start op 3 april. Inwoners van Bernisse en Spijkenisse kunnen de hele maand april suggesties voor namen van de nieuwe gemeente indienen.

Onder het motto ‘Maak naam in je eigen gemeente’ krijgen inwoners de kans een naam voor de nieuw te vormen gemeente aan te dragen. In de weken daarna wordt een zogenoemde shortlist opgesteld van maximaal vijf namen. Uiteindelijk zal een daarvan worden voorgedragen als naam voor de nieuwe gemeente. Voor de zomer nemen de beide gemeenteraden een besluit en weten de inwoners van Bernisse en Spijkenisse hoe hun nieuwe gemeente vanaf 1 januari 2015 gaat heten.

Op de websites van Spijkenisse en Bernisse staat meer informatie over de campagne. Er worden campagneposters in de gemeenten opgehangen. Ook organisaties wordt gevraagd of zij naamvoorstellen willen insturen. Huis aan huis worden kaarten verspreid waarop inwoners hun suggestie voor de nieuwe naam kunnen noteren. Op de websites van beide gemeenten leest u na de Paasdagen waar u de kaart kunt inleveren. Bij diverse gelegenheden zoals marktdagen en evenementen, kunnen inwoners op een mobiele namenwand direct een kaart met een naamsuggestie prikken. Mocht uiteindelijk een naam worden gekozen die door een of meerder bewoners is aangedragen, dan wacht de indiener(s) een verrassing.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant