Afbeelding

Kom in de Kas!

Algemeen 166 keer gelezen

Regio - Op zaterdag 6 april vindt Kom in de Kas plaats. Die dag openen 6 bedrijven in de gemeente Bernisse hun deuren. Met als hoogtepunt de kinder- voorstellingen van de Speelparasol op het terrein van spruitjesteler Piek in Geervliet, 'Maria Dolores Esperanza, de kip die tomaten legt'. Voor meer info: www.komindekas.nl.

Museumboerderij aan de Molendijk 88 in Oudenhoorn: In het museum vindt u handgereedschappen, eggen, ploegen en oude werktuigen, die vroeger voor de landbouw werden gebruikt. Verder is er een verzameling tractoren uit 1939 en motorfietsen uit 1934.
De bijenstal aan de Oud Kadesedijk in Zuidland: In het Bernissegebied ligt bijenstal De Bijenstek. Deze stal wordt beheerd door de Vereniging tot Bevordering der Bijenteelt in Nederland. Voor de leden van deze vereniging is het houden van bijen een hobby. Op de Open Dag kunt u de stand met bijenvolken en de bijenproducten bekijken. Ook kunt u imkers aan het werk zien.
Korenmolen de Arend aan de Molendijk 35 in Zuidland: Tijdens de open dag kunt u een kijkje nemen in de molen van Zuidland. Bij voldoende wind worden er diverse granen gemalen en een uitgebreid assortiment graanproducten verkocht, inclusief recepten voor molenbroden of pannenkoeken.
Van Bergeijk aan de Krommedijk 7 in Zuidland: Gebroeders van Bergeijk is een akkerbouwbedrijf dat consumptie- en pootaardappelen, suikerbieten, wintertarwe, graszaad en cichorei teelt. U kunt een tochtje langs de percelen maken met een paardenhuifkar. Voor de kinderen zijn er speciale activiteiten. Er zijn gratis frites, aardappelhapjes, koffie, thee en fris.
Sas aan de Schuddebeursedijk 19a in Simonshaven: Het bedrijf van familie Sas is een gangbaar melkveebedrijf waarbij de koeien van april t/m oktober in de wei lopen. Tijdens de open dag zullen de 60 melkkoeien al buiten lopen maar alle 70 jonge dieren nog in de stal aanwezig zijn. U kunt de machines die het bedrijf gebruikt, zien. Voor de kinderen is er een ‘herken de koe’ spel. Kleindieren Sportvereniging Fauna Sport is aanwezig. Kinderen kunnen hun kleine dieren mee nemen en ze laten keuren.
Piek aan de Ringdijk 10a in Geervliet: U kunt het proces van het oer Hollandse spruiten telen bekijken. Welke machines werden er vroeger en nu bij dat proces gebruikt. Voor de kleine gasten van 4 t/m 8 jaar is er een voorstelling van de Speelparasol Bernisse om 11.00 uur en om 14.00 uur te zien. Per voorstelling is er plaats voor 150 kinderen. En u kunt spruitensnacks proeven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant