Afbeelding

Peewees spelen tacklewestrijd

Sport 95 keer gelezen

Amsterdam - Een primeur: de jongste leden van Spijkenisser American Football-vereniging Scouts, de 6- tot en met 12-jarige Peewees, speelden een heuse tacklewedstrijd. Dat gebeurde voor het eerst in Nederland. De Peewees reisden eind vorig jaar al naar Mönchen Gladbach om hun eerste tacklewedstrijd te spelen. Afgelopen weekend speelden zij in Amsterdam. Deze wedstrijden worden door clubs onderling georganiseerd.

Fysiek contact tijdens tackle
'In competitieverband spelen zij alleen flagfootball, de non-contact variant van American Football. Tijdens een tackle-wedstrijd, mét volledige bescherming, maken zij wel degelijk fysiek contact en dat maakt een héél groot verschil' zegt Kenny Franklin, oprichter van Spijkenisse Scouts en tevens coach van de Peewees. ‘Het is voor mij vooral zoeken naar de juiste balans in de trainingen. In Amsterdam is mij duidelijk geworden dat we de afgelopen tijd iets teveel nadruk hebben gelegd op flag. Dat was enerzijds nodig, want we spelen per slot van rekening in een competitie, en het team heeft veel nieuwe spelers. Daardoor hebben we echter wel wat achterstand opgelopen op het gebied van tackle. Waarin mijn spelertjes nog tekort komen, is er vol in te gaan en vast te houden. Ze zijn nog te terughoudend. Daar gaan we in de komende trainingen zeker meer aandacht aan besteden. Ze moeten vertrouwen krijgen. De kinderen vinden tackle trainingen ook leuk, stoer. Ze zijn per slot van rekening allemaal lid geworden van de Scouts om uiteindelijk tackle te mogen spelen.’

Capaciteiten
Franklin ziet graag dat de spelertjes in de peewee groep al tackle-wedstrijden kunnen gaan spelen in competitieverband als ze 12 jaar zijn. Het zijn dan geen Peewees meer, maar Cubs (12 t/m 14 jaar). Momenteel is er alleen een tackle competitie vanaf 14 jaar (Cadets), tot die leeftijd wordt flagfootball gespeeld. Desalniettemin lieten de Scouts Peewees een aardige wedstrijd zien. Tegen de Crusaders waren ze als team niet opgewassen, maar de coach zag wél de individuele capaciteiten van zijn spelertjes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant