Afbeelding

Acute zorg in gevaar

Actueel 70 keer gelezen

Spijkenisse - De spoedeisende hulp en acute verloskunde in het Ruwaard van Putten ziekenhuis zijn van groot belang voor de veiligheid en de gezondheid van de inwoners op Voorne Putten en omstreken. Als de huidige plannen doorgaan, komen deze vormen van zorg bij andere ziekenhuizen te liggen. Het halen van de wettelijke norm – in 45 minuten van patiënt naar ziekenhuis – wordt dan praktisch onmogelijk.

Dat stelt burgemeester Salet in een dringende, schriftelijke oproep aan alle partijen die zich bezighouden met de toekomst van het ziekenhuis. Ze verwoordt de zorgen van de gemeente Spijkenisse maar ook die van de overige gemeenten op Voorne Putten en deelgemeenten Rozenburg en Hoogvliet. De gemeente stellen dat Voorne-Putten sneller vergrijst dan de rest van Nederland. Voor de zorg aan deze grote groep ouderen is een ziekenhuis dicht bij huis ook essentieel.

Er wordt op dit moment gesproken met het Van Weel-Bethesda ziekenhuis, het Ikazia ziekenhuis en het Maasstad ziekenhuis over overname van het ziekenhuis. Het Ruwaard richt zich na de overname op planbare zorg. Het wordt dan een 'doordeweeks' ziekenhuis. Dat wil zeggen dat operaties met een lange hersteltijd aan het begin van de week worden gepland. Eind maart moet er hiervoor een definitief plan liggen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant