Olympia klaar voor Dijkvogels

Sport 96 keer gelezen

Kudelstaart - Olympia heeft de generale repetitie in de uitbeurt bij het povere VZOD met een regelmatige 8-12 (5-4) overwinning met succes afgewerkt. De Olympianen blijven hiermee koploper in de derde klasse J met een voorsprong van 2 punten op de naaste concurrent Dijkvogels dat met 19-9 geen fout maakte tegen Nikantes. De kraker volgt aanstaande zaterdag in de slotwedstrijd in de Olympiahal waarin beide kemphanen elkaar zullen ontmoeten met als inzet het kampioenschap.

Olympia heeft aan een gelijkspel genoeg. ‘We gaan met ons eigen spelletje vol voor de winst,’ was coach Tony van der Linden duidelijk. Olympia begon goed in Kudelstaart, nam gretig het initiatief en de voorsprong, maar na tien minuten spelen was er van het goede spel weinig meer oven. Sterker, VZOD boog de achterstand om in een 5-4 voorsprong bij rust. ‘Ik heb tijdens de rust gezegd dat we niet voor niets bovenaan staan en dat op het veld ook moeten laten zien.’ De boodschap van coach Tony van der Linden werd kennelijk goed begrepen, want de ploeg pakte VZOD meteen aan en hoewel het nog even 6-6 werd, liepen de Olympianen meteen door naar 6-11. ‘Olympia onderschepte één van de twee aanvallen, zocht daarna naar de juiste momenten om toe te slaan. We hebben de tweede helft gewoon gedomineerd,’ stemde de coach het spel van zijn ploeg uiteindelijk tot tevredenheid en de ruime 8-12 zege. Opmerkelijk was wel de botsing na vijf minuten spelen van Martijn Koolwijk. ‘Met Sebastiaan Visser van vorige week nog in het geheugen was het best even schrikken, toen Martijn met een knieblessure bleef liggen. Martijn heeft de wedstrijd vervolgens vervolgt waarop ik hem een kwartier voor tijd voor de zekerheid heb vervangen. Sebastiaan heeft de afgelopen week wat gelopen, maar ik heb hem competitieverlof gegeven. Deze week traint hij weer volle bak mee.’ Olympia is klaar voor het grote treffen met Dijkvogels. De wedstrijd in de Olympiahal begint zaterdag om 16.20 uur.

Olympia: Daan Prikker (5 keer), Martijn Koolwijk (45. Lorenz Cafferata 1 keer), Renée Cromzigt, Elise Cafferata; Robert Huisman (2 keer), Dennis Cromzigt (2 keer), Rilana Cafferata (1 keer, 50. Silvia van Vliet 1 keer), Charlotte Gret.