Spijkenisse kan zege best gebruiken

Sport 124 keer gelezen

Voorschoten - Spijkenisse heeft in Voorschoten een ongelukkige 0-1 (0-0) nederlaag geleden tegen Voorschoten ’97. ‘De ploegen kregen in de eerste helft ieder twee kansen, maar in de tweede helft hebben we gedomineerd, missen drie/vier kijkers van kansen, maar Voorschoten haalt het potje uit omdat wij ons niet belonen,’ hield trainer Peter Wubben gemengde gevoelens over aan het bezoek bij Voorschoten. Spijkenisse, dat het moest stellen zonder de geschorsten Ruperto Dorothea, Elwin Spoel en Delrencia dos Reis, alsmede de geblesseerden Harvey Wijngaarde, Djoemian Sarkam, Julien Gret en Jorn Berkelaar, is op gepaste achterstand van de leiders Deltasport en FC Rijnvogels nog altijd derde, maar ziet naast GHC concurrent FC ’s-Gravenzande dichterbij komen.

‘Wat we nodig hebben is een lekkere overwinning.’ Spijkenisse was in het eerste deel de gelijke van Voorschoten ’97, kreeg ook kansen, maar Onno Doeland weigerde tot twee keer toe de trekker over te halen. De bezoekers waren in het tweede bedrijf heer en meester, maar wederom Onno Doeland, Remy Philips, Pato en Breuklin Almeida zagen geen kans het garen te doen bollen. Halverwege de tweede helft sloeg de thuisclub wel toe: 1-0. Bij Spijkenisse maakte Eric Polet (foto) na zijn blessure in het duel tegen Zwaluwen in 2011 zijn rentree in de hoofdmacht. Spijkenisse speelt aanstaande zaterdag op het sportpark Jaap Riedijk om 14.30 uur tegen DSVP.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Eric Polet (61. Pato), Fabian Koster (61. Boudy Hoogendoorn), Ivan Divkovic, Jeffrey Schenk; Shane van den Engel, Breuklin Almeida, Stefano Zevenbergen; Remy Philips, Onno Doeland, Runell Martis.