Afbeelding

Deskundige nog niet benoemd

Actueel 112 keer gelezen

Spijkenisse/Rotterdam - In juni buigt de Rotterdamse rechtbank zich over de dood van Farida Zargar en Nanda Kerklaan. De zaak tegen hoofdverdachte Patrick S. stond vanmorgen weer op de rol. Dat gebeurt iedere drie maanden tot de inhoudelijke behandeling plaatsvindt. Op deze manier kan Patrick S. in voorarrest blijven. Ook de zaak tegen Timothy S., die net als Patrick verdacht wordt van een aantal straatroven en de mishandeling van een Poolse man moest weer voorkomen. Ook hij blijft tot juni in voorarrest.

Het OM verdenkt Patrick van betrokkenheid bij de dood van Nanda en heeft bij een vorige zitting aangegeven dat er nog een deskundige benoemd moest worden om naar het letsel van Nanda te kijken. Dat onderzoek moet meer zicht geven op de vraag of Nanda door een misdrijf om het leven is gekomen of door een noodlottige val van haar fiets. Die deskundige is echter nog niet benoemd omdat de verdediging vraagtekens zet bij zijn specifieke deskundigheid.

Voor de behandeling van de strafzaken heeft de rechtbank maar liefst vijf dagen uitgetrokken. Hoewel er zaken zijn waar beide verdachten bij betrokken zijn, is de kans aanwezig dat de verdachten apart van elkaar de rechtszaal betreden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant