SC Botlek maakt geen fout

Sport 111 keer gelezen

Spijkenisse - SC Botlek heeft zijn leiderspositie in de derde klasse D geconsolideerd door Oud-Beijerland met een minimale, maar regelmatige 1-0 (1-0) overwinning af te sluiten. De voorsprong op de naaste achtervolgers SSS en FC Binnenmaas bedraagt met een wedstrijd minder in de benen respectievelijk drie en zes punten. Na vier minuten spelen was het al raak door Nasser Abdalla, die een voorzet van John Ackon hard tegen de touwen joeg: 1-0.

De Botlekkers bleven de toon aangeven, maar de vele kansen voor onder meer John Ackon en Glenn Meeles op de paal werden niet in treffers omgezet. ‘Halverwege de wedstrijd vielen we terug, werd Oud-Beijerland onnodig sterker, kreeg het ook kansen,’ bekritiseerde trainer Rinus Schrijver de mindere fase van zijn manschappen. ‘Tijdens de rust heb ik gezegd te domineren, maar alert te blijven, om je heen te kijken wat er aan verdedigers achterblijft.’ De Spijkenissers namen de wedstrijd weer in handen, maar met de magere 1-0 op het bord bleef het mede door het uitstekende keeperswerk van de OB-doelman kansen missen. Nasser Abdalla had pech met een schot op de paal. ‘We kunnen weer drie punten bijschrijven en daarbij complimenten aan de verdediging, want vergeet niet dat we nog maar elf doelpunten tegen hebben. SC Botlek speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op De Brug de topper tegen FC Binnenmaas.

SC Botlek: Leroy van Oosten; Marvin Kremers, Dave Leurs, Kevin Michilsen, Ralf van der Meer; John Lopes Cruz; Regi Steba, Glenn Meeles, Maldini Cruz (55. Mitco Milojevic); Nasser Abdalla, John Ackon.