Afbeelding

Olympia los van Dijkvogels

Sport 117 keer gelezen

Spijkenisse: Olympia heeft zich na de 13-11 (6-4) overwinning tegen KIOS losgemaakt van Dijkvogels en zich in de derde klasse J alleen aan kop genesteld. De formatie van Tony van der linden stuitte op een wilskrachtig KIOS en kreeg de zege beslist niet cadeau.

‘We zijn niet in de problemen geweest, maar waren ook niet in staat om afstand te nemen. Die jonge jongens van KIOS bleven rennen en schieten,’ onderkende de coach van Olympia de kracht van de tegenstander. De Olympianen kregen in de Olympiahal op De Brug al na twee minuten spelen een domper te verwerken, toen Sebastiaan Visser met een dikke enkel het veld moest verlaten. ‘Er stapte iemand op zijn enkel, waardoor hij viel. De schrik was bij mijn spelers/sters van het gezicht af te lezen, dus was het even wachten eer de knop weer om ging.’ Beide ploegen wogen in het begin tegen elkaar op, maar bij 2-2 liep de equipe uit Spijkenisse uit naar 6-2. KIOS gaf niet op, kwam terug tot 6-4, terwijl de schoten der Olympianen afketsten of bleven hangen op de mand. ‘Het waren prima schoten, maar de ballen gingen er gewoon niet doorheen.’ De tweede helft was een kopie van het eerste deel. Olympia liep weliswaar door naar 10-6, maar de club uit Nieuw Vennep bleef aanklampen. De equipe van Tony van de Linden kwam bij 13-9 ondanks nog twee tegentreffers niet meer in gevaar: 13-11. Olympia gaat aanstaande zaterdag op bezoek naar Kudelstaart voor de ontmoeting tegen VZOD. Het duel in de Proosdijhal begint om 19.50 uur.
Olympia: Sebastiaan Visser (2. Martijn Koolwijk 1 keer), Robert Huisman (2 keer), Charlotte Gret (1 keer), Rilana Cafferata (3 keer); Daan Prikker (5 keer), Dennis Cromzigt (1 keer), Elise Cafferata (51. Renée Cromzigt 1 keer), Daphne van de Water.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant