Afbeelding

Dorpshuis Abbenbroek blijft open

Actueel 70 keer gelezen

Abbenbroek - De gemeente Bernisse heeft aangegeven het beheer en de exploitatie van het dorpshuis in Abbenbroek tijdelijk over te dragen aan Stichting Dorpshuis Abbenbroek (SDA). Dit betekent dat de gebruikers ook in het nieuwe seizoen gebruik kunnen blijven maken van deze accommodatie. Voor de langere termijn wordt gezocht naar een definitieve oplossing.

De gemeente Bernisse onderzoekt de mogelijkheden om gemeentelijke panden te verkopen of het beheer en de exploitatie aan derden over te dragen. Hierover voert de gemeente Bernisse met een aantal partijen gesprekken. Onder een aantal gebruikers van de sporthallen De Witte Olifant en De Drenkwaard en het Dorpshuis Abbenbroek is enige onduidelijkheid ontstaan over het toekomstige gebruik. Door de overeenkomst is de onduidelijkheid in Abbenbroek voorlopig ten einde.

De gesprekken over het uit handen geven van het beheer en de exploitatie van De Drenkwaard zijn nog gaande. Het staat echter wel vast dat verenigingen en andere gebruikers ook in het nieuwe huurseizoen gebruik kunnen blijven maken van De Drenkwaard.

De gemeente onderzoekt op dit moment of zij De Witte Olifant kan verkopen, dan wel kan overdragen aan een andere partij en onder welke voorwaarden de hal dan beschikbaar blijft voor sportactiviteiten. Wethouder Van der Weg benadrukt dat het uitgangspunt in de gesprekken het beschikbaar blijven is van de hal voor medegebruik door verenigingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant