Spivo - Somas/Activia

Sport 111 keer gelezen

Spijkenisse - De volleybalsters van Spivo hebben afgelopen zaterdag in Den Oert met een nipte, maar verdiende 3-2 (25-16, 19-25, 25-23, 18-25, 17-15) overwinning tegenstander Somas/Activia onder zich op de ranglijst in de tweede divisie D onder zich gehouden. ‘Het was een leuke, spannende wedstrijd,’ stelde coach Ronald Lacroes zich tevreden met het gebodene en het resultaat.

. ‘We spelen alleen te wisselvallig waarin goede scores werden afgewisseld met veel fouten, dus pieken en dalen.’ De ene keer is het een 9, de andere keer weer een 4. Een goede sterke bank is nodig voor een totaalprestatie en om het niveau op te krikken.’ Spivo speelde ook tegen Somas/Activia wisselvallig. Zo bleken de lange rally ’s in de meeste gevallen in het voordeel van de de club uit het Brabantse Sint Anthonis uit te vallen en was daar weer succesvol bij de service-volley. Spivo begon in de eerste set heel sterk met een goede set-up en passing om de aanval met succes in stelling te brengen: 25-16 (1-0). ‘De goede eerste set hebben we in de tweede niet kunnen doortrekken,’ baalde Lacroes van de negatieve kanteling in de wedstrijd. Somas kon door een matige servicedruk van de thuisclub met een 19-25 score weer langszij komen: 1-1. De derde set was vooral spannend met scores over en weer. Spivo nam bij 20 punten enkele punten voorsprong, maar Somas kwam alsnog langszij: 23-23. In het holst van de finale trok Spivo met 25-23 aan het langste eind: 2-1. De start van Spivo was weliswaar goed, maar bij het naderen van de 20 punten liepen de Brabantsen weg van Spivo: 18-25 (2-2). De vijfde en laatste set moest uitkomst brengen. De vrouwen van Lacroes begonnen met een 8-3 voorsprong voortvarend, dachten al aan de champagne, maar dat bleek iets te vroeg, want Somas boog de achterstand na de veldwisseling om in een 8-9 voorsprong. Den Oert kolkte, zeker toen Spivo met 14-13 op matchpoint kwam, maar Somas wilde niet afgeven en bleef Spivo volgen. Bij 15-15 werd het mede door een service van Sanne Kegel en met afmakers Janny Plomp en Manja Scheffers uiteindelijk toch afgemaakt: 17-15 (3-2). Spivo bezet de achtste plaats in de tweede divisie D.

Spivo: Kim Kegel, Jenny Vogler, Mariska Hommels, Lisanne Baak, Jill van Rhee, Sanne Kegel. Daisy Stolk, Tessa Martherus, Manja Scheffers, Jolanda Fransisca en Janny Plomp kwamen ook in actie.