Afbeelding

Divera Bakker redt De Kempvis

Sport 70 keer gelezen

Spijkenisse: Divera Bakker voorkwam in het cruciale degradatietreffen met hekkensluiter De Snippen een afgang voor haar ploeg De Kempvis door met een wanhoopschot alsnog de gelijkmakende 8-8 (0-2, 1-2, 2-3, 5-1) tegen het garen te jagen. De formatie van Peter Koster leek na drie verloren periodes op een regelrechte nederlaag tegen de club uit de Amstelveense Meerkamp af te stevenen, maar een ongekende eindsprint, met aan het hoofd Divera Bakker met vier treffers, leverde alsnog het benodigde punt op.

‘Wij werden verrast door de felheid van De Snippen. De felheid in de duels, die ik graag in mijn team zou willen zien,’ aldus Peter Koster. De Kempvis zakte in de Bond tweede klasse A door het puntenverlies en de winst van Widex GDC/Donk 3 tegen Utrecht naar de tiende plaats. De thuisclub liet zich in het Rivièrabad overrompelen door De Snippen, dat met acht vrouwen naar Spijkenisse was gekomen, en sloot de eerste periode af met een 0-2 achterstand. Het tweede kwart was een kopie van het eerste deel. Pas bij 0-4 wist Wieteke Kleinherenbrink tegen te scoren: 1-4. In de derde periode wogen de ploegen meer tegen elkaar op, maar bleek het scoren toch een probleem bij de vrouwen van De Kempvis. ‘De manmeer situaties lopen op de training als een trein, maar in de wedstrijd komt dat er nog steeds niet helemaal uit. Het zou mooi zijn wanneer we in de praktijk ook eens toeslaan als we onder druk staan.’ Tegen De Snippen bleek de overtalsituatie wederom een probleem. Pas bij 1-6 deed Femke de Haan met de 2-6 wat terug en bepaalde Patricia van Nierop de stand na driekwart wedstrijd op 3-7. Wieteke Kleinherenbrink en een speelster van De Snippen moesten na één minuut spelen in de vierde periode vanwege hun derde persoonlijke fout het veld ruimen. Daarnaast kon Tinka de Haan vanwege een opkomende hoofdpijn niet verder en moest zij zich in het doel laten vervangen door speelster Melanie Bakker. De Kempvis kreeg opeens de geest en met Divera Bakker in de spits was daar ineens het geloof om een nakende nederlaag van zich af te wenden. Nadat Divera Bakker en Suzanne Dusseljee de stand op 5-7 hadden gebracht kreeg de equipe van Peter Koster weer hoop. Na de 5-8 kreeg Divera Bakker het op haar heupen door uit twee rake strafworpen en een pracht van een treffer in de laatste seconde alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. ‘Het was een heel belangrijke wedstrijd, waarop wij op het randje van een nederlaag balanceerde. Daarom ben ik blij met het punt dat wij nog hebben behaald. We krijgen nog heel veel thuiswedstrijden, waarin we punten kunnen behalen. Maar de punten zullen we dan wel met vechtlust moeten verdienen,’ aldus Peter Koster. De Kempvis gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij middenmoter VZV. De wedstrijd in het bad Heerenduinen in IJmuiden begint op 19.45 uur.

De Kempvis: Tinka de Haan (4e periode Melanie Bakker); Sofie Goudriaan, Patricia van Nierop, Melanie Bakker, Divera Bakker, Tess Kok, Wieteke Kleinherenbrink, Femke de Haan, Suzanne Dusseljee, Roxanne van Nieuwamerongen, Dayane Melief.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant