Afbeelding

Spijkenisse is klaar voor Deltasport

Sport 111 keer gelezen

Spijkenisse - Spijkenisse heeft op het Sportpark Jaap Riedijk met een ruime 4-0 (1-0) zege korte metten gemaakt met RCL. Daarmee blijven de mannen van Peter Wubben op plaats drie in het spoor van Deltasport, dat met 1-6 afrekende met Vitesse Delft, en FC Rijnvogels dat DSVP met 1-5 elimineerde.

De Spijkenissers hebben inzake de derde positie goede zaken gedaan omdat FC ’s-Gravenzande in Leiden met 0-3 zegevierde over GHC en nu een marge van vijf punten heeft op genoemde opponenten. ‘Over twee weken (23 februari, DR) gaan we naar Deltasport, kijken we hoever we staan,’ is de eerstejaars trainer van Spijkenisse benieuwd naar de ontwikkeling van zijn manschappen. Spijkenisse begon met de debuterende A-junior Jim van Riet als centrale verdediger uitstekend, maar waar Jorn Berkelaar vorige week tegen FC ’s-Gravenzande meteen succesvol was, daar liet de aanvaller nu oog in oog met de Leidse doelwachter twee goede kansen onbenut. Maar ook Shane ven den Engel en Onno Doeland hadden het vizier vooralsnog niet op scherp afgesteld. Na twintig minuten spelen leidde het jagen van de Spijkenissers op de Leidse defensie de openingstreffer in van Ruperto Dorothea, die een terugspeelbal onderschepte en de bal één op één in het doel schoof: 1-0. ‘Daarna was het allemaal te slap, lagen de linies ver uit elkaar waardoor RCL wat druk kon uitoefenen zonder dat we kansen weggaven.’ Peter Wubben liet tijdens theetijd weten een scherper Spijkenisse te willen zien. Na vijf minuten spelen kopte Onno Doeland een hoekschop van Jorn Berkelaar tegen de touwen: 2-0. Halverwege de tweede helft kwam het scorebord weer in beweging toen Julien Gret na een goede aanval over rechts een voorzet van Ruperto Dorothea achter de doelwachter van RCL schoot: 3-0. Vijf minuten voor tijd schoot de in het nauw gebrachte doelman van RCL de bal tegen Jorn Berkelaar op, die de bal in het doel zag caramboleren: 4-0. ‘We hebben hard gewerkt, maar niet goed gevoetbald,’ aldus Peter Wubben. Jim van Riet werd voor zijn goede spel uitgeroepen tot Man off the Match. Bij Spijkenisse ontbraken onder meer de geblesseerden Harvey Wijngaarde en Fabian Koster en de geschorste Elwin Spel. Stefano Zevenbergen maakte na een blessure zijn rentree in de hoofdmacht.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Delrencio dos Reis, Jim van Riet, Ivan Divkovic, Jeffrey Schenk; Breuklin Almeida, Shane van den Engel, Stefano Zevenbergen; Jorn Berkelaar, Onno Doeland (74. Julien Gret), Ruperto Dorothea.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant