Afbeelding

Olympia revancheert zich tegen RDZ

Sport 149 keer gelezen

Spijkenisse - Olympia heeft zich met een 17-14 (10-5) overwinning tegen RDZ gerevancheerd op de nederlaag in Zeist eerder in het seizoen. Daarmee blijft de equipe van coach Tony van der Linden de toon aangeven in de derde klasse J.

De Olympianen hadden tegen RDZ nog een stukje eerherstel recht te zetten omdat zij zich in Zeist de oren lieten wassen. ‘Er stond een gretige ploeg in het veld, die niets liever wilde dan de overwinning in huis te houden,’ stelde Tony van der Linden. De Spijkenisser korfbalformatie startte in de Olympiahal furieus aan de wedstrijd. Nadat de bezoekers de thuisclub aanvankelijk nog wel kon bijbenen, sloeg Olympia vervolgens met vijf voltreffers van 3-3 naar 8-3 een gat van vijf punten. De marge van vijf punten bleef met een 10-5 theestand staan. Na de onderbreking liep Olympia direct uit naar 11-5, waarop RDZ terugkrabbelde tot 15-13. De Olympianen haalden vervolgens met twee voltreffers de spanning weer van de ketel: 17-13 en 17-14. ‘Het was een echte wedstrijd met veel strijd. We bleven knokken, kregen ook de beter kansen, die ook perfect werden afgerond. De wedstrijd was met twee strijdende ploegen heerlijk om te spelen, met veel spanning. De kwaliteit van de ploeg heeft uiteindelijk de doorslag gegeven.’ Tony van der Linden, die aan het einde van het seizoen kiest voor een sabbatsjaar, is verheugt met het feit dat zijn ploeg vertrouwen uitstraalt. ‘Vorig jaar was dezelfde ploeg afhankelijk van enkele scorende mensen. Nu speelt de ploeg met zelfvertrouwen waarin iedereen kan scoren. Dat is dit seizoen het grote pluspunt.’ De 32-jarige coach Tony van der Linden liet weten aan het einde van het seizoen een jaartje te willen stoppen. ‘Laat ik voorop stellen dat ik het ontzettend goed naar de zin heb bij Olympia. Maar ik heb een fulltimebaan en ben heel veel van huis voor het korfballen. Ik wil meer tijd in mijn gezin steken en in mijn werk wil ik ook doorgroeien, dus zal ik de boeken in moeten,’ verklaarde Van der Linden zijn besluit te zullen stoppen nader.

Olympia: Sebastiaan Visser (1 keer), Robert Huisman (2 keer), Charlotte Gret (2 keer), Rilana Cafferata (2 keer); Daan Prikker (4 keer), Martijn Koolwijk, Renée Cromzigt (3 keer), Elise Cafferata (3 keer).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant