SC Botlek verstevigt koppositie

Sport 80 keer gelezen

Spijkenisse - SC Botlek heeft afgelopen zaterdag op De Brug uitstekende zaken gedaan door zelf met 3-0 (1-0) te zegevieren over SNS, terwijl SSS uit Klaaswaal met een 2-0 nederlaag drie dure punten liet liggen bij Oud-Beijerland. De voorsprong op de naaste belager in de derde klasse D bedraagt zes punten.

‘SNS zakte ver in waardoor wij nagenoeg de hele wedstrijd op de helft van de tegenstander hebben gevoetbald. Je weet dat het tegen een muur aan verdedigers moeilijk scoren is, maar door gewoon de rust te bewaren en te blijven voetballen, hebben we het potje dan toch dik verdiend uitgehaald,’ aldus trainer Rinus Schrijver. Halverwege de eerste helft werd aanvaller Ralf van der Meer binnen de zestien onderuit gehaald door de doelman van SNS, maar John Lopes Cruz knalde de kalktrap tegen de Stadse doelwachter op. ‘We zijn, met het vertrouwen dat het nog goed zou komen, gewoon blijven voetballen.’ Vlak voor rust kregen de Botlekkers, die uitkwamen zonder de geblesseerden Nasser Abdalla (enkel), Maldini Cruz (enkel) en de geschorste Jordy de Winter, loon naar werken, toen Regi Steba een vrije trap van Dave Leurs hard tegen de touwen rammelde: 1-0. Rinus Schrijver prentte zijn manschappen tijdens de rust in ook in de tweede helft gewoon te blijven voetballen. Met de balvaste Mike Kortsmit voor Ralf van der Meer creëerde de thuisclub talrijke kansen en uitspeelmogelijkheden, maar het was John Ackon, die twee minuten voor tijd, na een fraaie aanval de doelman omspeelde en de bal vervolgens in het lege mandje plaatste: 2-0. Ackon bepaalde een minuut later de eindstand op 3-0. ‘We hebben terecht gewonnen. Tegen DJS speelden we ook goed, maar kwamen tegen een muur aan verdedigers niet tot scoren. Dat lukte nu wel. We hebben laten zien dat we ondanks een aantal invallers een gelijkwaardig team op de been kunnen brengen en daar ben ik alleen maar trots op,’ besloot trainer Rinus Schrijver. SC Botlek gaat aanstaande zaterdag op bezoek vin Oude Tonge om de naaste concurrent DBGC te gaan bestrijden. ‘Het is elke week een finale. SC Botlek en DBGC zijn de meest constante ploegen van de afdeling. We gaan even genieten van de huidige situatie en dan toewerken naar DBGC en gaan we het zaterdag zien.’

SC Botlek: Leroy van Oosten; Paul Koster, Dave Leurs, Kevin Michilsen, Marvin Kremers; Regi Steba, John Lopes Cruz, Glenn Meeles (70. Kevin Elfrink); Mitco Milojevic; Ralf van der Meer (46. Mike Kortsmit), John Ackon.