Afbeelding

De Kempvis klimt naar vijfde plaats

Sport 158 keer gelezen

Spijkenisse: De waterpoloërs van De Kempvis hebben de titelkansen van opponent d ‘Elft tot een minimum gereduceerd door hen met een 12-8 (3-2, 2-3, 3-1, 4-2) nederlaag huiswaarts te sturen. De formatie van de coaches Nico van Nieuwamerongen en Wil Bloemberg speelde tegen de ploeg van ex-Kempvisser Joost Dusseljee een goede en gedisciplineerde wedstrijd. Door dit resultaat zijn de Spijkenissers in de Bond derde klasse A opgeklommen van de negende naar de vijfde plaats.

De bezoekers gingen in het Rivièrabad onder aanvoering van de geslepen Koos Smeding voortvarend van start. ‘De afspraken, die vooraf zijn gemaakt zijn goed nagekomen. Dan zie je dat de ploeg tot veel in staat is,’ sprak de trotse Wil Bloemberg. De thuisclub profiteerde vooral in het derde kwart van de numerieke meerderheid door twee keer te scoren uit manmeer situaties. ‘We hebben vier van de acht keer gescoord uit een manmeer situatie,’ toonde Bloemburg zijn tevredenheid. Bij De Kempvis was Marcel Bakker goed op schot en speelde Bas Havelaar op de spitspositie eveneens met drie doelpunten een goede wedstrijd. Koos Smeding scoorde het mooiste doelpunt van de wedstrijd door een verre uitgooi van doelman Henk de Bruijn in de counter meteen achter de Delftse goalie te deponeren. Bij de Kempvis ging Alwin van Aggelen tegen zijn opgelegde schorsing van zes wedstrijden in het geweer en mocht in afwachting van de uitspraak gewoon meespelen. De Kempvis komt op zaterdag 16 februari weer in actie met de wedstrijd in Wassenaar tegen de nog ongeslagen koploper WZK.

De Kempvis: Henk de Bruijn; Marcel Bakker (3 keer), Ronald van Dijk (1 keer), Koen Goudriaan (1 keer), Remco van der Werf, Remco van Nierop, Joost van Nieuwamerongen (1 keer), Koos Smeding (1 keer), Bas Havelaar (3 keer), Alex Weijts (1 keer) , Stefan Kuurstra (1 keer), Max van Drongelen, Alwin van Aggelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant