Spijkenisse - FC 's Gravenzande

Sport 121 keer gelezen

’s-Gravenzande - Spijkenisse heeft de 2-1 nederlaag tegen BVCB volledig weggepoetst door op een overtuigende wijze met 0-5 (0-5) overwinning af te rekenen met FC ’s-Gravenzande. De Spijkenissers waren op het Julianapark heer en meester, speelden agressief op de bal met de wil om te willen winnen en speelde daarbij bij vlagen goed voetbal.

Jorn Berkelaar was met drie treffers en één aangever de gevierde man in het team van Peter Wubben. ‘Ik zou aanvankelijk meedoen met het tweede, maar omdat er een paar jongens (Djoemian Sarkam, Runell Martis en Elwin Spoel, DR) te laat waren op de donderdagavondtraining, werd ik opgeroepen en mocht ik zelfs starten in de basis,’ glunderde de ras-Spijkenisser. ‘Ik ben er vanwege enkele blessures een tijdje uitgeweest. Ik moest tot twee keer toe terugkomen, waardoor ik een conditionele achterstand heb opgelopen. Als je dan met op deze wijze mag terugkeren is dat alleen maar mooi. FC ’s-Gravenzande is niet één van de minsten, dus was het ook nog eens een belangrijke overwinning.’ Spijkenisse is door de nederlaag van GHC achter de leiders Deltasport en FC Rijnvogels in de eerste klasse B opgeschoven naar de derde plaats.

Spijkenisse speelde zeer gedreven, nam tegen FC ’s-Gravenzande vanaf de eerste minuut het heft in handen. Na twee minuten spelen lag de bal in het Westlandse mandje, toen Jorn Berkelaar een vrije trap van Ivan Divkovic over de uitkomende doelman Jeffrey van den Bos lepelde: 0-1. Nadat Ivan Divkovic een afvallende bal over het doel krulde, kwam Spijkenisse door een vloeiende aanval over links op 0-2. Breuklin Almeida nam een voorzet van Onno Doeland na een één/twee met Jorn Berkelaar meteen op de schoen, onhoudbaar voor Van den Bos: 0-2. FC ’s-Gravenzande bleek tegen de sterke afweer van Spijkenisse niet in staat om aanvallend enige potten te breken. Hoewel de wedstrijd zomaar had kunnen kantelen wanneer het schot op de paal van Michiel van den Berg halverwege de eerste helft doel had getroffen. Onno Doeland kwam pal daarop na een harde charge jegens Frank de Bruijn met geel goed weg. Nadat de Westlandse doelverdediger een afvallende bal van Shane van den Engel onschadelijk had gemaakt, was het Jorn Berkelaar, die een minuut voor rust een aangever van Breuklin Almeida langs Jeffrey van den Bos schoof: 0-3. Dyron Bijl moest op slag van rust toch nog aan de bak om een vrije trap van Sander Koelewijn uit zijn kooi te ranselen. In blessuretijd was het woord weer aan Spijkenisse. Zo legde Almeida een teruglegger van Onno Doeland met succes op het hoofd van Shane van den Engel: 0-4. Jorn Berkelaar liep acht minuten in blessuretijd de ’s-Gravenzandse verdediging eruit en klopte vervolgens beheerst Jeffrey van den Bos: 0-5.

Spijkenisse bleef ook in het tweede deel de betere ploeg, hoewel de drang naar de goal wat minder was dan in het eerste deel. ‘We bleven agressief op de bal, wilden controlerend de nul houden,’ beschreef Peter Wubben diens opgevolgde tactiek. Intussen schoot Jorn Berkelaar, die na een harde charge evenals Onno Doeland in de eerste helft met geel goed wegkwam, net naast en jaste Shane van den Engel aan afvallende bal over het doel. Halverwege het tweede deel kostte een onbesuisde overtreding op het middenveld (!) van Elwin Spoel tegen Rico Luijando de verdediger de rode kaart. Vijf minuten later stonden beide teams weer met tien tegenover elkaar omdat Michiel van den Berg wegens ageren tegen de scheidsrechter ook het rood voor de ogen zag. In de slotfase was er enige drang van de ploeg van trainer Robin Knoester. Dyron Bijl moest nog een keer vol aan de bak om een afvallende pegel van John Nijman onschadelijk te maken en Yuri Westhoff raakte twee keer de lat. ‘Dit was vooral een mentale overwinning, doelde trainer Peter Wubben op de absentie van dragende spelers als de geschorste Ruperto Dorothea en de geblesseerden Stefano Zevenbergen (kuit) en Juliën Gret (middenvoetsbeentje). ‘We waren met een goed afmakende Jorn Berkelaar dodelijk voor de goal. We moesten winnen om bij te blijven. Strijd zit in het team gebakken. Dat is de basis waar we op blijven hameren. Als de gedrevenheid op orde is, zie je dat automatisch terug in het voetbal.’

FC ‘s-Gravenzande – Spijkenisse 0-5 (0-5). 02. Jorn Berkelaar 0-1, 14. Breuklin Almeida 0-2, 44. Jorn Berkelaar 0-3, 45+7. Shane van de Engel 0-4, 45+8. Jorn Berkelaar 0-5.

Bijzonderheden: Scheidsrechter Vincent Wagenaar uit Goes gaf verder geel aan Rico Luijanda, Frank de Bruijn, Jasper van Dijk, Yuri Westhoff (allen FC ’s-Gravenzande) Jorn Berkelaar en Onno Doeland (beiden Spijkenisse).

FC ‘s-Gravenzande: Danny Koning; Jeffrey van den Bos, Frank de Bruijn (26. Yuri Westhoff), Mark Haaring, Danny Bijl; Jasper van Dijk; Domingos Lopes de Brito, Sander Koelewijn, Roy Vermolen; Michiel van den, Rico Luijando (71. John Nijmasn).

Spijkenisse: Dyron Bijl; Fabian Koster, Ivan Divkovic, Harvey Wijngaarde (36. Elwin Spoel), Jeffrey Schenk; Delrencio dos Reis; Breuklin Almeida, Shane van den Engel; Bob Kuit (46. Djoemian Sarkam, 73. Boudy Hoogendoorn), Onno Doeland, Jorn Berkelaar.