De Kempvis tegen Sassenheim

Actueel 97 keer gelezen

Spijkenisse - De waterpoloërs van De Kempvis hebben tegen het laaggeplaatste Sassenheim verzuimd de overwinning in eigen huis te houden. De formatie van de coaches Nico van Nieuwamerongen en Wil Bloemberg kwam in het Rivièrabad niet verder dan een 4-4 (1-1, 2-1, 1-1, 0-1) gelijkspel.

‘We hadden deze wedstrijd moeten winnen,’ meende Bloemberg. ‘We hebben weinig gecreëerd, maar ook weinig weggegeven. De Kempvis kwam al snel op achterstand, maar Remco van der Werf nivelleerde de achterstand nog net voor het beëindigen van het eerste kwart: 1-1. De thuisclub drong de degradatiekandidaat uit de Bollenstreek ver terug. Koen Goudriaan uit een strafworp en puntspeler Bas Havelaar, die omringd door een drietal verdedigers volledig werd geïsoleerd, zorgden voor een 3-1 voorsprong. Nadat de bezoekers op 3-3 waren gekomen, zette Bas Havelaar zijn ploeg in het derde kwart uit een strafworp met 4-3 weer op winst, maar in het laatste deel kwam Sassenheim toch weer langszij: 4-4. ‘Kijk, we hebben een jonge ploeg, die dit seizoen vooral moert leren. Het belangrijkste is dat zij ervaring opdoen, een goede basis leggen voor volgend seizoen. Dan willen we met de opgedane ervaring meedoen voor de prijzen.’ Dat sommige ervaren spelers hardleers zijn, ondervond Alwin van Aggelen met zijn uitsluiting vorige week tegen Westland Dijkglas, die hij moest bekopen met een schorsing van zes wedstrijden. Tegen Sassenheim zat hij zijn eerste wedstrijd uit. De Kempvis bezet halverwege het seizoen de achtste plaats in de Bond derde klasse A. De Kempvissers spelen aanstaande zaterdag in het Rivièrabad de return tegen d ‘Elft. Het duel tegen de titelkandidaat uit Delft begint om 19.15 uur.

De Kempvis: Henk de Bruijn; Marcel Bakker, Ronald van Dijk, Koen Goudriaan, Remco van der Werf, Remco van Nierop, Joost van Nieuwamerongen, Koos Smeding, Bas Havelaar, Alex Weijts, Stefan Kuurstra, Max van Drongelen.