Afbeelding

Steeds meer aandacht voor pesten

Algemeen 108 keer gelezen

Het is hard nodig, aandacht voor pesten. Want het gebeurt nog veel te vaak. Gelukkig komen er steeds meer initiatieven om pesten te stoppen. Afgelopen week ging een website online en startte een campagne.

Dolfje Weerwolfje Tegen Pesten
Vorige week is de actie Dolfje Weerwolfje Tegen Pesten gestart. Dolfje is natuurlijk anders dan anderen. Maar hij vindt dat anders zijn je bijzonder maakt. Daarom vindt hij pesten fout en laf. Hij roept alle juffen, meesters en kinderen op ideeën in te sturen die helpen om pesten te stoppen. De school(klas) met het beste idee wint de Dolfje Weerwolfje Tegen Pesten stoeptegel, die Dolfje-schrijver Paul van Loon komt onthullen. Voor scholen is een lesbrief ontwikkeld door Pestweb. Je kunt ook je tip op de Hyvespagina van Dolfje Weerwolfje zetten. Dan kun je het Dolfje Weerwolfje Tegen Pesten heldenspeldje winnen. Alle activiteiten vind je op www.dolfjeweerwolfje.nl.

Websites
Afgelopen zaterdag ging www.stoppestgedrag.nl online. Deze website is een initiatief van vijf jongeren uit Lekkerkerk, die vinden dat pesten moet stoppen. Ze maken daar op allerlei manier werk van. Een site die al wat langer in de lucht is, is www.pestweb.nl. Hier kun je online chatten met anderen of met medewerkers, je verhaal of gedicht achterlaten en nog veel meer. Handig is ook dat deze site per leeftijdscategorie is ingedeeld.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant