Afbeelding

Vrouw neemt vermiste jongen in huis

Actueel 80 keer gelezen

Rozenburg - De vermissing van Damian in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 januari heeft geleid tot een grote zoektocht. De 14-jarige jongen was na een ruzie weggelopen en daarna urenlang spoorloos. De jongen bleek door een bekende in huis te zijn genomen. In totaal waren 51 mensen bij de actie betrokken. De politie is is de helpende burgers erg dankbaar.

Op blote voeten
Rond tien uur zaterdagavond ontving de politie de melding over de weggelopen jongen. De jongen had alleen een pyjamabroek en een sweater aan en liep op blote voeten. De politie vond de situatie zorgwekkend en besloot een zoektocht te starten. Hieraan namen naast allerlei eenheden van de politie ook de brandweer en het Havenbedrijf deel. Het Havenbedrijf en de Zeehavenpolitie zochten met boten op het water en een politiehelikopter ondersteunde vanuit de lucht. Hierbij werden ook warmtebeeldcamera’s gebruikt. Verder zette de politie speurhonden en diverse social media in.

Bij bekende
Na urenlang zoeken attendeerde een oplettende burger een agent op een mogelijke verblijfplaats van de jongen. Een 41-jarige vrouw zou een bericht op Facebook over de jongen hebben geplaatst. Toen agenten de vrouw thuis bezochten, verklaarde ze eerst dat de jongen inderdaad bij haar was geweest, maar dat zij hem alleen schoenen had gegeven en dat hij vervolgens weer was weggegaan. Na goed doorvragen van de agenten bleek echter dat de jongen wel degelijk bij de vrouw in huis verbleef. Hij bleek ongedeerd en lag te slapen. De jongen is meegenomen en overgedragen aan bureau Jeugdzorg. De politie bekijkt in overleg met het OM of en in welke mate betrokkenen zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten en beraadt zich op eventuele juridische stappen.

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant