Afbeelding

NK Kata in Spijkenisse

Sport 202 keer gelezen

Spijkenisse - Delta Sportcentrum Kyokushin Karate organiseert in samenwerking met de Nederlandse Karate Associatie de nationale Kata Kampioenschappen. De kampioenschappen zullen op zondag 3 februari in sporthal Den Oert in Spijkenisse worden gehouden. Het karateka evenement lokt verschillende scholen uit Nederland en het buitenland naar Spijkenisse, waaronder een heel goed team uit Zwitserland, lid van de Internationale Karate Federatie.

Onder de twintig deelnemers van het Delta Sportcentrum Kyokushin Karate onder meer de 17-jarige Caroline Pham en de 16-jarige Sharon de Groot uit Spijkenisse. Beide meiden zijn circa tien jaar lid van Delta Sportcentrum.

‘Na tien jaar training en vele toernooien, waarvan ik er vele heb gewonnen, is de motivatie om een nieuwe uitdaging aan te gaan erg groot. Dit jaar gaat het eindelijk gebeuren, maak ik mijn debuut in de categorie volwassenen. In mijn karatetijd heb ik veel kunnen leren en veel ervaringen opgedaan op het gebied van kata. Veel getraind in de dojo en ook bij andere scholen, zo leer je elke keer weer nieuwe dingen en leer je jezelf ook verbeteren. Het hoogtepunt uit mijn carrière tot nu toe was in 2010 op het WK in Zwitserland. De komende wedstrijden zullen ook stapjes zijn richting het WK Kata in 2014, dat lijkt nog ver weg, maar ik ben hier al mee bezig en hoop geselecteerd te worden om aan dat toernooi mee te mogen doen,’ aldus Caroline Pham. Sharon de Groot kijkt nog altijd terug op haar eerste wedstrijd in de sportschool. ‘Ik werd derde,’ herinnert de 16-jarige inwoonster van Spijkenisse zich nog maar al te goed. ‘Vanaf dat moment begon ik kata leuk te vinden en interessant. Sinds die tijd ben ik gericht gaan trainen bij leraren die speciale trainingen geven voor kata’s, buiten mijn eigen trainingen om. Hier heb ik veel van geleerd en ben hierdoor ook beter geworden. Ik heb me toen ingeschreven voor meerdere wedstrijden, ook in België. Ik heb intussen veel prijzen staan en ben hier erg trots op. Ik blijf trainen voor mijn kata’s en doe nu ook groepskata’s, waarbij je met drie mensen tegelijk synchroon moet lopen. Dit is ook moeilijk om te doen, maar met veel oefenen lukt het wel en worden we met de groep ook steeds beter. Het WK in 2010 was net te hoog gegrepen, maar ik ga zeker mijn best doen om in 2014 in de NKA kata selectie te zitten en deze wedstrijd is ook voor mij een moment om te kijken hoever ben ik.’
Op zondag 3 februari is sporthal Den Oert het domein van de karateka ‘s. De toegangsprijs is gesteld op € 7,00. Opening toernooi 09.15 uur. Start junior en jeugd 09.30 tot 13.10 uur. Volwassenen en groepskata 13.40 uur tot 16.00 uur.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant