Bezorgde blikken tijdens de nieuwjaarsrede.
Bezorgde blikken tijdens de nieuwjaarsrede.

Bernisse wil in 2013 ‘ontzorgen’

Actueel 72 keer gelezen

Abbenbroek - Burgemeester P.J. Bouvy-Koene van Bernisse heeft gisteravond in haar nieuwjaarsrede de wens uitgesproken, om samen met alle inwoners te zorgen voor een krachtige, duurzame en ‘zorgeloze’ toekomst van de kernen van Bernisse. Met ‘ontzorgen’ als thema wil het gemeentebestuur zorgen van inwoners over de toekomst van Bernisse wegnemen.

Samen met inwoners
Het is al geruime tijd duidelijk dat de financiële situatie van Bernisse en van vele andere gemeenten zorgelijk is. De gemeente zal steeds moeilijker haar wettelijke taken uit kunnen voeren, omdat voldoende geld ontbreekt. Bernisse kan de problemen niet alleen oplossen. Bouvy-Koene: ‘We zorgen ervoor dat we gesteld staan voor de toekomst en zullen al onze wettelijke taken uitvoeren en liever nog meer dan dat. Maar dat kunnen we niet alleen.’ Daarom doet de burgemeester een beroep op de verantwoordelijkheid van de inwoners om samen met de gemeente de toekomst van de kernen van Bernisse veilig te stellen. De zorg voor de medemens, verbondenheid met de woon- en leefomgeving, betrokkenheid bij de gemeenschap en meedenken over creatieve oplossingen zijn daarbij de kernwoorden.

Herindeling
De burgemeester begrijpt de zorgen bij inwoners over de voorgenomen herindeling met Spijkenisse. ‘Dat is begrijpelijk. Zo’n grote verandering waarbij het voornemen bestaat om een fusie aan te gaan met een gemeente die wezenlijk verschilt van Bernisse, kan niet zonder zorg worden bekeken. Toch ben ik ervan overtuigd, dat die zorg onterecht is en dat een nieuwe krachtige gemeente de meeste kansen en garanties biedt voor een duurzame toekomst van Bernisse.’ Er zal de komende jaren veel van de bestuurders en de inwoners worden gevraagd. Er moeten moeilijke keuzes worden gemaakt met oplossingen die in de ogen van de inwoners niet altijd de beste is. Dat vraagt van bestuurders ook moed en leiderschap en de bereidheid om te zoeken naar consensus. Bouvy-Koene: ‘Ik ben ervan overtuigd, en ik voel me daarbij gesteund door de gebeurtenissen in de laatste weken, dat we dat met elkaar kunnen en zie daarom de toekomst met vertrouwen tegemoet.’

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant