Afbeelding

Activiteitencentrum krijgt duofiets

Actueel 101 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmorgen vond in activiteitencentrum ‘Over de Brug’ de uitreiking van de eerste duofiets plaats. In het kader van de actie ‘Beweeg! Zo kan het ook’ werd een aanvraag gedaan bij de Gemiva-SGV groep voor de financiering van 14 duofietsen voor de lichamelijk gehandicapte cliënten op diverse locaties. Ook de stichting Gehandicaptensport Nederland doneerde een bijdrage in de kosten.

Bewegen stimuleren
Door hun lichamelijke beperking is het soms erg lastig om voor de cliënten van ’Over de Brug’ bewegingsmogelijkheden te vinden en dat terwijl beweging voor hen erg belangrijk is.
De duofiets blijkt een goede stimulans. De begeleider en cliënt zitten op de driewieler met stoeltjes naast elkaar, waardoor je gemakkelijk met elkaar praat. Elke cliënt kan naar eigen vermogen meetrappen.

Rolstoelplateau
Het activiteitencentrum bekostigde zelf een rolstoelplateau voor achter de duofiets. Hierop kan een rolstoel worden meegenomen. Het geld kwam uit een deel van de opbrengst van de collecte voor Handicap.nl waarvoor de cliënten van het activiteitencentrum zich jaarlijks inzetten.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant