In Heenvliet werd met zwaar vuurwerk een putdeksel en lantaarnpaal vernield. Foto: PRR
In Heenvliet werd met zwaar vuurwerk een putdeksel en lantaarnpaal vernield. Foto: PRR

Rustige jaarwisseling

Actueel 67 keer gelezen

De jaarwisseling is voor de Eenheid Rotterdam (Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid) zonder grote incidenten verlopen. Landelijk is hetzelfde beeld te zien.

Toch moesten de hulpdiensten meerdere malen uitrukken. Op veel locaties waren grote en kleine branden en vernielingen. Zo moest de brandweer in Spijkenisse zo’n 10 keer uitrukken om een containerbrand en diverse buitenbranden te blussen. Naarmate de nacht vorderde waren hier en daar ook wat kleine vechtpartijtjes en moest de politie verschillende keren optreden. Eenmaal zelfs in ME-verband. Elf politiemensen zijn gewond geraakt. In totaal zijn 116 personen aangehouden voor onder andere: vernieling, openlijke geweldpleging, brandstichting, vuurwapenbezit, verzet, steekpartij, openbare dronkenschap en belediging.

Oogletsel
Het totaal aantal slachtoffers van vuurwerkincidenten was dit jaar relatief laag. De regen tijdens de jaarwisseling heeft daaraan bijgedragen. Toch maakt het Oogziekenhuis Rotterdam melding van 24 slachtoffers met oogletsel. De helft van deze letsels is zo ernstig, dat het blijvend is. Opvallend was dat het voornamelijk om jonge mannen ging en vrijwel geen kinderen. De letsels zijn veroorzaakt door te vroeg ontploft vuurwerk of vuurwerk dat door de sterke wind afboog. De helft van de slachtoffers was omstander en is geraakt door rondvliegend vuurwerk. Landelijk gaat het om 70 slachtoffers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant