Afbeelding

Regio: 20% minder file maar niet merkbaar

Actueel 67 keer gelezen

De filezwaarte in de regio Amsterdam is opnieuw gedaald. Op de snelwegen rond Rotterdam nam de filezwaarte af met 20 procent. Toch stond het verkeer op A15 Europoort richting Ridderkerk en op de A20 Hoek van Holland richting Gouda veel vaker vast.

De filezwaarte in de regio Amsterdam is opnieuw gedaald en inmiddels gehalveerd ten opzichte van de gemiddelde filezwaarte van de afgelopen zes jaar. De filezwaarte wordt berekend door de lengte van de file te vermenigvuldigen met de duur van de file. Deze forse daling blijkt uit de berekeningen van de ANWB. De afname met 50 procent schrijft de bond toe aan nieuwe infrastructuur maar ook aan de economische ontwikkelingen.

Andere regio’s
Ook in de andere regio’s daalde de filezwaarte het afgelopen jaar maar minder dan in de regio Amsterdam. De regio Utrecht raakte een groot knelpunt kwijt. Op de snelwegen rond Rotterdam nam de filezwaarte af met 20 procent maar de meeste automobilisten zullen dit niet zo hebben ervaren. Op de A15 Europoort richting Ridderkerk en op de A20 Hoek van Holland richting Gouda stond het verkeer het afgelopen jaar veel vaker vast dan vorig jaar.

Landelijk
Landelijk daalde de filezwaarte het afgelopen jaar gemiddeld met 40 procent. Extra rijstroken hebben ervoor gezorgd dat knelpunten zijn verdwenen maar er ook weer nieuwe zijn ontstaan. Gelet op de economische ontwikkelingen en de verdere uitbreiding van de infrastructuur verwacht de ANWB dat de gemiddelde filezwaarte in 2013 verder zal afnemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant