China Light Rotterdam vanaf de Euromast.
China Light Rotterdam vanaf de Euromast.

UITGELICHT: 1e en 2e Kerstdag open

Actueel 108 keer gelezen

Rotterdam - De normaal zo donkere wintermaanden worden verlicht door China Light Rotterdam. De Chinese traditie van lichtfestivals is in de eerste week van december neergestreken aan de voet van de Euromast.

Ruim 40 Chinese kunstenaars lieten hier een sprookjesachtig verlicht paradijs verrijzen, compleet met spetterende lasershows en Chinese voorstellingen. Wandelend tussen meer dan 35 betoverende lichtobjecten van sprookjesfiguren, bloemen, dieren, een 100 meter lange draak en een gigantische Temple of Heaven waan je je in het magische China.
Over de herkomst van de lichtfestivals gaan vele verhalen de ronde. Al eeuwenlang worden op de vijftiende dag van de eerste Chinese maand lantaarns en lampionnen ontstoken om te bidden voor een goede oogst en Taiyi, de god van de hemel, gunstig te stemmen. Een andere sage vertelt over een god die de aarde in brand wilde steken om de mensheid te straffen. Een oude wijze man kwam met de oplossing om fakkels, lantaarns en vuurwerk te ontsteken. Toen de god dacht dat de aarde al in brand stond, liet hij de mensen met rust. Maak kennis met een traditie die in China al eeuwenlang wordt gevierd. Kijk op www.chinalightrotterdam.nl voor openingstijden en e-tickets (€ 1,- goedkoper als u online reserveert). Klik op de link om een filmpje te zien en op de slide-show. Zo krijgt u een goede impressie van de betoverende sfeer.

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=iGaor1WdxUc

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant