Afbeelding

Toneel van Griekse mythen

Actueel 51 keer gelezen

De laatste schoolweek van 2012 waren 18 leerlingen van de tweetalige afdeling van De Ring van Putten te gast bij de Leonardo basisschool in Spijkenisse. Samen met de hoogbegaafde kinderen van het Leonardo onderwijs maakten ze filmpjes met Griekse mythen als onderwerp. Op 20 december presenteerden ze het eindresultaat.

De voertaal was natuurlijk Engels. Met hun lange lijven op veel te kleine stoeltjes hebben ze een week enthousiast gewerkt aan het script, aan de opnamen en het monteren. Vaak vielen daarbij de leeftijdsverschillen weg. Waren de leerlingen van 5 tto beter in Engels, dan waren de Leonardo-kinderen weer handiger met het monteren van de filmpjes op hun Macbook.

Naast Engels als voertaal hadden de filmpjes ook gemeen dat ze erg humoristisch waren. Vaak waren de mythen naar de moderne tijd verplaatst. Zo wilde de stoere prinses Atalante liever met haar Playstation spelen dan een geschikte huwelijkskandidaat uitkiezen. Koning Midas kreeg in een realityshow een cheque ter waarde van 1 wens overhandigd. Door slim gebruik van green-screen technologie toverden de leerlingen Spijkenisse moeiteloos om in de berg Olympus of de onderwereld.

Op donderdagavond werden de filmpjes op De Ring gepresenteerd en konden ouders, docenten en andere belangstellenden zelf beoordelen hoe begaafd de filmmakers waren. Aan het gelach en het applaus te horen was iedereen enthousiast over het eindresultaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant