Afbeelding

Uitkeringsfraude harder aangepakt

Actueel 93 keer gelezen

Spijkenisse - Vanaf 1 januari 2013 worden mensen die ten onrechte een uitkering ontvangen, harder aangepakt. Volgens de nieuwe regels moet bij overtredingen het teveel ontvangen geld volledig worden terugbetaald. Daar bovenop wordt hetzelfde bedrag als boete opgelegd.

Bij herhaling wordt de boete nog hoger, namelijk 150%. Bovendien kan de gemeente na een tweede overtreding besluiten de uitkering voor een periode van drie maanden te stoppen. De gemeente vindt goede voorlichting belangrijk. Dat voorkomt dat mensen door onwetendheid in de problemen komen.

Het belangrijkst voor een ontvanger van een uitkering is, dat hij of zij een verandering meteen meldt. Zoals een verandering in de leefsituatie, het doen van betaald werk en het hebben van eigen vermogen. De strengere regels gaan overigens ook gelden voor een ontvanger van AOW of WW. De overheid voert campagne onder het motto ‘Voorkom problemen. Weet hoe het zit.’ Hoort u bij een van deze groepen. Kijkt u dan eens op www.weethoehetzit.nl, de wegwijzer in regels bij uitkeringen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant