Afbeelding

Plek voor somatische patiënten

Actueel 141 keer gelezen

Spijkenisse - De politiek in Spijkenisse kent haar ondertussen: Marian Lemmens. In december 2009 deed zij een oproep aan de commissie Sociale Zaken om te zorgen voor een plekje voor haar man Peter, die somatisch patiënt is en tijdelijk in verpleeghuis De Plantage verblijft.

‘Hij wil zo graag in Spijkenisse wonen’. Door een herseninfarct is Peter verlamd geraakt en praat hij moeilijk. Peter is niet de enige die graag in Spijkenisse wil wonen, dichtbij zijn familie. In de Plantage, maar ook in Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen wonen mensen met een lichamelijk beperking en een grote zorgvraag die, doordat er voor hen geen plaats is, Spijkenisse tijdelijk of voorgoed verlaten hebben.

In Terras aan de Maas realiseert Humanitas 40 plaatsen zorg met verblijf en behandeling. Deze plaatsen (woningen) worden betaald uit de AWBZ. Ook komen er nog 50 woningen die levensloopbestendig zijn. De bewoners van deze woningen kunnen een beroep doen op de diensten die Humanitas aanbiedt, zoals persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp etc. In eerste instantie zouden de zorgwoningen alleen voor PG-patiënten zijn. Inmiddels heeft Humanitas contact gehad met het zorgkantoor en bestaat de mogelijkheid voor somatische patiënten om ook een woning te huren. ‘Als een cliënt bij ons een woning huurt, is het aan ons om met die cliënt een individueel arrangement af te spreken’, geeft regiodirecteur Marjolein Jaquet aan.

Humanitas is bereid om te kijken naar een woongroep voor somatische patiënten, maar dan moeten er minimaal 10 personen zijn die gebruik willen maken van die mogelijkheid. Heeft u interesse, dan kunt u dat laten weten via info@stichtinghumanitas.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant