Afbeelding

Laadpunten Botlek officieel geopend

Actueel 97 keer gelezen

Regio - Na de opening door de voorzitter van de deelraad Rozenburg, Paméla Blok en wethouder duurzaamheid Rotterdam, Alexandra van Huffelen, kan sinds vanmiddag bij de vestiging van Huntsman in Botlek Rotterdam elektrisch ‘getankt’ worden. Elektrisch rijden wordt steeds populairder.

Advies- en ingenieursbureau Tebodin, dat ook gevestigd is in de kantoren aan de Merseyweg, en Huntsman hebben samen een oplaadpunt voor elektrische auto’s gerealiseerd. Op de parkeerplaats zijn twee groene parkeervakken met een aansluiting voor elektrische voertuigen gemaakt.

Het elektrische rijden is beter voor het milieu. De uitstoot van CO2 -gassen wordt door het gebruik van elektrische auto’s sterk verminderd. Daarnaast is elektrisch rijden voordeliger. Een ‘tankbeurt’ bij een elektrisch oplaadpunt is aanzienlijk goedkoper dan het tanken van brandstof bij een tankstation.

Bij de oplaadpunten op het parkeerterrein voor havennummer 5210 zijn er zelfs helemaal geen kosten aan het opladen verbonden. Hiermee leveren Huntsman en Tebodin niet alleen een extra dienst aan hun medewerkers die een elektrische auto rijden, maar ook aan de elektrische rijder uit de omgeving. Openbare oplaadpunten in het havengebied zijn nog tamelijk schaars. Vandaar dat zowel Paméla Blok als Alexandra van Huffelen, dit initiatief van het chemiebedrijf van harte ondersteunen. Rotterdam wil in 2014 1000 laadpunten binnen haar gemeente hebben. Dit laadpunt draagt hier aan bij.

De parkeervakken waar elektrische auto’s mogen opladen liggen voor het kantoorgebouw en zijn duidelijk met markering en borden aangegeven, zodat duidelijk is dat gebruik voorbehouden is aan de ‘elektrische rijder’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant