Afbeelding

Nader onderzoek in zaak Nanda

Actueel 60 keer gelezen

Spijkenisse - De rechtbank in Rotterdam wil dat er nader psycholoog onderzoek gedaan wordt bij Timothy S., die er onder andere van verdacht wordt betrokken te zijn bij de dood van Nanda Kerklaan in januari 2010. Dat bleek tijdens de pro forma zitting afgelopen vrijdag. De verdachte is in het verleden al onderzocht, maar er zijn inmiddels meer zaken naar boven gekomen.

Timothy wordt niet verdacht van betrokkenheid bij de dood van Farida Zargar, benadrukte de rechter. Wel van de poging doodslag op een Poolse man. De verdachte ontkent ook maar iets te maken te hebben met de dood van Nanda. Het OM wil meer weten over het letsel dat de vrouw had en vraagt daarom een deskundige om hier nog eens naar te kijken. Er moet een antwoord komen op de vraag waardoor het letsel is ontstaan. Is Nanda van haar fiets gevallen of is het letsel ontstaan door geweld toegebracht door een of meer personen? Tijdens het onderzoek in de sloot langs de Malledijk is twee weken geleden een stalen pijp gevonden. Het OM laat DNA onderzoek doen, ook al is het twijfelachtig dat na drie jaar nog DNA sporen gevonden worden.

In juni volgend jaar wordt de zaak tegen Timothy en zijn medeverdachte Patrick S inhoudelijk behandeld. De rechtbank heeft voorlopig vijf zittingsdagen gereserveerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant