Afbeelding

Steun gemeenten voor ziekenhuis

Actueel 62 keer gelezen

Spijkenisse - Na veel negatieve berichtgeving is een positief geluid te horen over het Ruwaard van Putten Ziekenhuis.

Na de steun van de Regionale Vereniging voor Huisartsen Rijnmond Zuid, volgen nu ook de zes (deel)gemeenten van VPR. “Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis is van groot belang voor de veiligheid en de gezondheid van de inwoners op Voorne Putten en omstreken”, stelt burgemeester Salet van Spijkenisse, mede namens de burgemeesters Van Heijningen, van Viegen, De Jong, Bouvy en Blok van resp. Hellevoetsluis, Brielle, Westvoorne, Bernisse en Rozenburg.

Ook huisartsen, zorgaanbieders en verloskundigen doen een dringend beroep op de Inspectie voor de Gezondheidszorg, zorgverzekeraars en andere betrokken partijen om de toekomst van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis veilig te stellen. Deze oproep wordt ook ondersteund door het Havenbedrijf Rotterdam, de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond en Deltalinqs, de belangenbehartiger van de werkgevers in de Rotterdamse haven.

Meldingen patiënten nemen toe
Opvallend is, dat de steunbetuigingen voornamelijk van partijen komen die op verschillende wijze belang hebben bij het voortbestaan van het ziekenhuis. Vanuit de consumenten, de patiënten dus, en hun belangenbehartigers blijven de kritische geluiden aanhouden. Vandaag werd bekend dat de coördinator van medische zaken van de politie Rotterdam-Rijnmond tot nu toe 21 meldingen heeft ontvangen van (nabestaanden van) patiënten van het Ruwaard van Puttenziekenhuis. De melders hebben via het nummer 0900-8844 van de politie aangegeven aangifte te willen doen tegen het ziekenhuis of een behandelaar in het ziekenhuis.

Inmiddels heeft het Expertisecentrum Medische Zaken (EMZ) van het Openbaar Ministerie, ondergebracht bij het OM in Rotterdam, een protocol opgesteld voor het opnemen van de aangiften. Het doen van aangifte in een zogenoemde medische zaak gebeurt bij voorkeur via een vaste werkwijze, om de (medische) feiten goed in kaart te brengen. De aangiften worden opgenomen door medische rechercheurs van de politie Rotterdam-Rijnmond en opsporingsambtenaren van het Bureau Opsporing van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant