Afbeelding

Koninklijke onderscheiding Hamelink

Actueel 76 keer gelezen

FOTO'S Simonshaven - Burgemeester Bouvy-Koene van Bernisse heeft vanmorgen de versierselen die behoren bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld bij de heer Hamelink. Dit gebeurde tijdens de receptie voor het tienjarig bestaan van Stichting Vrienden van Zuidwester, een stichting waarvan de heer Hamelink oprichter en voorzitter was.

Deze stichting heeft als doel bij te dragen aan de verbetering van de kwaliteit van leven van de cliënten van Stichting Zuidwester. Hij was initiatiefnemer van het project waarbij cliënten in ateliers in de hele regio beelden kunst vervaardigden. Met de opbrengst van de verkoop konden de ateliers blijven draaien. De kunstenaars exposeren bij bedrijven en de Bijenkorf heeft een ontwerp gebruikt in een van haar serviezen. Hamelink is ook de initiator achter de Vriendendag, leertrajecten voor de cliënten met als thema’s ‘omgaan met geld’, ‘nee leren zeggen’ en ‘vrienden maken’.

Ook een opleiding volgen voor Mode & Styling behoort voor de cliënten tot de mogelijkheden. Door toedoen van de heer Hamelink kunnen meervoudig gehandicapte cliënten bij een manege huifbedrijden. Hij was bovendien de initiatiefnemer van een project waarbij cliënten konden toneelspelen in het belevingstheater in Middelharnis. Tenslotte heeft hij de Vrijwilligersavond opgezet. Daar worden de vrijwilligers van de stichting Zuidwester door de cliënten bediend. Tijdens de receptie heeft de heer Hamelink afscheid genomen als voorzitter.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant