Afbeelding

Onderzoek naar 800 sterfgevallen

Actueel 96 keer gelezen

Spijkenisse - Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis laat onderzoek doen naar alle sterfgevallen die in de afgelopen drie jaar in het ziekenhuis hebben plaatsgevonden. In totaal betreft het zo’n achthonderd overledenen tussen januari 2010 en nu, zo meldde het ziekenhuis gisteren.

Het onderzoek staat onder leiding van hoogleraar interne geneeskunde Sven Danner. Hij verwacht dat het onderzoek zo’n vijf maanden gaat duren. Danner was in het verleden onder meer werkzaam in het AMC en het VUmc in Amsterdam. De onderzoekscommissie bestaat naast internist Danner uit cardioloog Dr. Ernst. Ernst is op dit moment werkzaam in Atrium Medisch Centrum in Heerlen. Voordien heeft hij gewerkt in het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en in het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen.

Met een chirurg worden nog afrondende gesprekken gevoerd. Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis raakte vorige maand in opspraak toen de afdeling cardiologie onder druk van de inspectie werd gesloten. In het ziekenhuis overleden twee jaar geleden 54 patiënten aan hartfalen of een hartaanval. Cardiologen zouden foute diagnoses hebben gesteld en de kansen van een behandeling verkeerd in hebben geschat. Ook zouden jarenlang fouten zijn gemaakt bij stervenshulp aan patiënten. Het ziekenhuis wil de afdeling zo snel mogelijk weer openen. Ook ging het onlangs met de nabestaanden in gesprek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant