Afbeelding

Ontwrichting door sneeuwoverlast

Actueel 63 keer gelezen

Landelijk - Vrijdag wordt een groot deel van Nederland ontwricht door zware en langdurige sneeuwval. Ook vandaag vallen enkele winterse buien die hinderlijk kunnen zijn voor het verkeer.

Lokaal is het vanochtend al wit, maar meer winterse buien arriveren later vanmiddag en in de avond. De meeste buien vallen daarbij in het noorden en westen van het land. Door sneeuw, hagel en bevriezing wordt het daarbij deze Sinterklaasavond op diverse plekken glad. Morgen overdag valt vooral in het noorden en westen van het land hier en daar nog een sneeuwbui. Dat bij middagtemperaturen ruim boven nul.

Vrijdag zware en langdurige sneeuwval
Vrijdagnacht arriveert van boven zee een actieve sneeuwstoring. Ook overdag blijft het in een groot deel van het land flink doorsneeuwen. Hoeveelheden tot meer dan 10 centimeter zijn mogelijk en daarmee tevens ontwrichting van het verkeer.

Strenge vorst
In de daaropvolgende nacht naar zaterdag toe trekt de sneeuwval weg en kan het lokaal boven een sneeuwdek meer dan 10 graden vriezen. Zaterdag overdag blijven de temperaturen op veel plaatsen ook in de middag onder nul.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant