Afbeelding

Nog vaker sneeuw deze week

Actueel 75 keer gelezen

Regio - Op veel plaatsen is het vandaag tot een laagje sneeuw gekomen. Het is zeker niet de laatste keer deze week dat delen van het land wit worden. Mildere lucht wint momenteel steeds verder terrein richting het noordoosten en is ook morgen aanvankelijk aanwezig.

Maar in de loop van morgen schuift vanuit het noorden weer koudere lucht binnen. Woensdag en donderdag is de lucht nog wat kouder. Ook koelt de ondergrond langzaam steeds verder af de komende tijd. In combinatie met buienzones die van boven de Noordzee regelmatig worden aangevoerd, wordt het in delen van het land opnieuw wit, zeker tijdens de avond, nacht en ochtend wanneer de temperaturen het laagst zijn. Maar ook in de middag kan het bij steviger buien lokaal aanwitten.

Hoger gelegen gebieden op de Veluwe en de Limburgse heuvels hebben de grootste kans op een sneeuwdek dat een hele dag stand houdt. Vrijdag dringt weer mildere lucht op, maar net als vandaag gaat dit waarschijnlijk eerst gepaard met sneeuwval en echt doorzetten doet de zachte lucht op de lange termijn zeker niet. We zijn deze december niet zomaar van de koude lucht af.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant