Afbeelding

Ziekenhuis reageert op krantenartikel

Actueel 118 keer gelezen

Spijkenisse - Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis meldt vanmiddag in een persverklaring door veel media benaderd naar aanleiding van een artikel in het Algemeen Dagblad, waarin een patiënt zijn verhaal doet. ”Vanwege regelgeving rondom privacy kan en mag het ziekenhuis niet in de media ingaan op vragen over medische gegevens van patiënten”.

Een woordvoerder heeft mondeling uitleg gegeven aan belangstellenden over de gang van zaken op de afdeling Oncologie. Het ziekenhuis stelt het in deze verklaring ook nog eens op schrift: “Bij een vermoeden en/of bij constatering van oncologie bespreken specialisten van ziekenhuizen in de regio Rijnmond dit met elkaar. Dus ook het Ruwaard van Putten Ziekenhuis bespreekt oncologiepatiënten met specialisten uit andere ziekenhuizen in de regio. De bespreking vindt plaats in een regionale oncologiegroep. Die groep bestaat uit chirurgen, radiotherapeuten (bestraling), radiologen (foto's), pathologen anatoom (weefselonderzoek) en artsen betrokken van vakgroepen, bijvoorbeeld een longarts of dermatoloog.

Gezamenlijk wordt de diagnose gesteld en wordt bepaald welke behandeling ingezet zal worden. Er is nooit sprake van solitair handelen door één specialist. Voor er geopereerd wordt, worden eerst cellen onderzocht. Als blijkt dat het om kankercellen gaat, dan wordt in sommige gevallen een deel van het weefsel rondom de aangetroffen kankercellen weggehaald”. De medische gang van zaken rond het geval dat in de krant beschreven wordt, is eerst door de interne veiligheidscommissie van het ziekenhuis en vervolgens door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) getoetst en inmiddels afgesloten. De externe schadeverzekeraar heeft het geval getoetst en aansprakelijkheid afgewezen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant