Afbeelding

Aangifte tegen cardioloog en internist

Actueel 91 keer gelezen

BREKEND Spijkenisse - Tegen een cardioloog en een internist van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis (RPZ) in Spijkenisse is vandaag aangifte gedaan, meldt Novum. De aangifte is gedaan door nabestaanden van een 72-jarige man uit Spijkenisse, die begin dit jaar overleed doordat fouten zouden zijn gemaakt in zijn behandeling.

De dochter van de man heeft tegen RTV Rijnmond gezegd dat ze erkenning wil. De aangifte bevat verschillende aanklachten, waarvan de zwaarste poging tot doodslag is. De dochter stelt dat er ‘eigenlijk niets is dat genoegdoening geeft’. De familie zou eerder al gelijk hebben gekregen van het medisch tuchtcollege en het ziekenhuis zelf.

Zorgverzekeraar stopt
Gisteren werd bekend dat de problemen op de afdeling voor zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea reden zijn de onderhandelingen met het ziekenhuis stop te zetten. De verzekeraar wil eerst van het ziekenhuis weten hoe het de problemen op deze afdeling gaat oplossen, voordat het verder gaat met besprekingen over de inkoop van zorg voor 2013-2014.

Cardiologen mogen niet werken
Het ziekenhuis staat sinds vorige week onder toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Vanmiddag bepaalde de inspectie op basis van een eerste onderzoek dat vier cardiologen van het ziekenhuis per direct al hun werkzaamheden moeten neerleggen. De schorsing duurt in ieder geval zeven dagen. Vanmiddag bleek ook dat de cardiologen een eigen onderzoek gaat doen naar hun afdeling om de kritiek van de inspectie te weerleggen. Dat onderzoek willen ze over zes weken hebben afgerond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant