Afbeelding

Feestelijke opening sporthal en school

Actueel 385 keer gelezen

Spijkenisse - Op vrijdag 23 november wordt het nieuwe gebouw voor katholieke basisschool De Maasoever aan de Maaswijkweg 52 officieel geopend. De leerlingen van De Maasoever hebben de hele dag feest. In de middag organiseert de school een open huis voor ouders, wijkbewoners en oud-leerlingen.

Een dag later wordt de aangrenzende sporthal Maaswijk op huisnummer 50 officieel geopend. Badminton Centrum-Ritte Spijkenisse (BCRS) is de voornaamste huurder van de sporthal en heeft het gebouw sinds half oktober in gebruik. BCRS heeft voor de officiële opening ook een feestelijk programma georganiseerd: na de opening zijn er twee demonstraties van Dennis en Arless Tjin Asjoe, twee ware shuttle virtuozen die door het gehele land clinics en demonstratiewedstrijden geven.

Direct erna zijn de sporthal en de school van binnen te bekijken. Vervolgens komen de jeugd, recreanten en competitiespelers van BCRS aan bod om hun speelkunsten te tonen. ’s Middags komen er 6 badmintonners op bezoek die aangepast badminton spelen, waaronder een wereldkampioene. Deze spelers laten zien dat een lichamelijke beperking geen probleem hoeft te zijn voor het spelen van badminton, zelfs niet op hoog niveau. De demonstratiewedstijden zijn verdeeld over de gehele dag, waarbij er tussendoor gelegenheid is voor het publiek om ook zelf op de baan te staan. Rackets, shuttles en een drankje na afloop krijgt u van BCRS.

De totstandkoming van de nieuwbouw verliep niet zonder slag of stoot. De bouwstart werd afgedwongen via de rechter. Omwonenden van de Lange Groeneweg hadden een kort geding aangespannen omdat hen bij de aankoop van hun woning een park voor de deur was beloofd. Bovendien lag de school onder hoogspanningsleidingen. De rechter oordeelde de bezwaren ongegrond en begin juni 2011 startte de bouw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant