Afbeelding

Cardiologie RPZ per direct gesloten

Actueel 81 keer gelezen

Spijkenisse - De afdeling Cardiologie in Spijkenisse is sinds gisteren gesloten. Het ziekenhuis heeft de patiëntenzorg overgedragen aan het Maasstad Ziekenhuis.

Aanleiding voor deze maatregelen was de uitkomst van een kwaliteitsonderzoek. Hieruit blijkt dat het aantal sterfgevallen in 2010 op de afdeling Cardiologie boven het landelijk gemiddelde ligt. De oorzaak is nog niet duidelijk en wordt nader onderzocht.

De Raad van Bestuur heeft de inspectie voor de Gezondheidszorg geïnformeerd. De zes patiënten die op de afdeling Cardiologie lagen, zijn verplaatst naar het Maasstad Ziekenhuis. De patiënten hun naasten zijn hierover van tevoren geïnformeerd. De maatschap Cardiologie van het Maasstad Ziekenhuis is per 13 november eindverantwoordelijk voor de cardiologische zorg in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis. De Raad van Bestuur van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis heeft besloten dat de afdeling cardiologie gesloten blijft tot er uit aanvullend onderzoek een duidelijke oorzaak blijkt voor het hogere sterftecijfer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant